Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Colin Powell, ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Colin Powel πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η είδηση του θανάτου του ανθρώπου που χάραξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια του 20ου και τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα έγινε γνωστή από την οικογένειά του μέσω ανάρτησης στο Facebook.

«Ο Στρατηγός Colin L. Powell, πρώην υπουργός Εξωτερικών και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου πέθανε σήμερα το πρωί από επιπλοκές του Covid 19. Χάσαμε έναν αξιόλογο και αξιαγάπητο σύζυγο, πατέρα, παππού και έναν μεγάλο Αμερικανό», έγραψε η οικογένειά του σημειώνοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος. 

Ο Powell ήταν ένας επαγγελματίας στρατιωτικός ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον πόλεμο του Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία μαύρος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο τέλος της θητείας του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έγινε επί προεδρίας του George H.W. Bush.

Η δημοτικότητά του ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, υπέστη πλήγμα στην δημοφιλία του όταν όταν παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ για να υπερασπιστεί τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook