Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου (σήμερα και αύριο) Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ´Αρωγή» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλειου με διοργανωτή το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην συνάντησή του με την κα Μιχαηλίδου στην Περιφέρεια παρόντων του Βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας -κοινωνικής Πρόνοιας Λάμπρου Βαμβακά, αφού καλωσόρισε την Υφυπουργό, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Κρήτης και έγινε συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης. Παράλληλα υπήρξε συζήτηση και για τις νέες προβλέψεις που υπάρχουν και τη συνέχιση χρηματοδότησης κοινωνικών προγραμμάτων από το νέο ΕΣΠΑ, των οποίων η συνεισφορά στην κοινωνική πολιτική είναι σημαντική. 

Σε δήλωση του για την συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη της Υπουργού στην Κρήτη. Μέσα από το Κοινωνικό Ταμείο θα διατεθούν σημαντικοί πόροι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες συζητήσεις. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και θέλω να ευχαριστήσω την κα Μιχαηλίδου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα». 

Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διαρκή και αποτελεσματική -όπως είπε-συνεργασία, επισημαίνοντας πως υπήρξε συζήτηση για την πορεία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την τρέχουσα αλλά και τη νέα περίοδο. Συγκεκριμένα η Υφυπουργός δήλωσε : «Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της κατανομής των πόρων. Ερχόμαστε με κοινωνικές δαπάνες ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Συνεχίζουμε δομές και δράσεις της προηγούμενης περιόδου: Τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τις δομές όπως τα κέντρα Κοινότητας και τα ΚΗΦΗ για τους ηλικιωμένους. Αλλά ξεκινάμε και με νέες πρωτοβουλίες. Ο προσωπικός βοηθός τον οποίον εντάσσουμε μέσα στην επόμενη περίοδο και τις κοινωνικές δράσεις των περιφερειακών προγραμμάτων. Όπως πάντα η Κρήτη πρωτοστατεί και θα είναι στα πιλοτικά προγράμματα τα οποία έρχονται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook