Κινητοποίηση που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην αγορά και συνεχίστηκε με αυτοκινητοπορεία στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων στον Σταλό, έγινε χτες στα Χανιά.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την απόλυση της συναδέλφου από ξενοδοχείο στα Χανιά και την πραγματοποίησαν τα Σωματεία Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. 

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση:

«Διαδηλώνουμε ενάντια στην εκδικητική απόλυση της συναδέλφου από ξενοδοχείο» σημειώνουν στο κάλεσμα τους και προσθέτουν: 

«Συντονίζουμε την δράση μας για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων όπως και σε όλη την χώρα ζουν στον πετσί τους τί θα πει "ανάπτυξη" . Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό, στις εταιρείες τροφίμων, στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες του Νομού και στα εργοτάξια δουλεύουν χωρίς ωράρια, πολλές φορές επτά μέρες την βδομάδα, χωρίς ξεκούραση. Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τις συνέπειες του σμπαραλιασμένου συστήματος Υγείας, να μένει απροστάτευτος ο λαός μας εν μέσω πανδημίας.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων.

Η απόλυση της συναδέλφου από ξενοδοχείο επειδή διεκδίκησε να δουλεύει με βάση την ΚΣΣΕ δείχνει το πώς αξιοποιώντας τον νόμο η εργοδοσία εμμένει στην απόφασή της, προτιμώντας να πληρώσει μεγαλύτερη αποζημίωση από το να επαναπροσλάβει την συνάδελφο στην δουλειά. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας φαίνεται και στην περίπτωση της απόλυσης διανομέων μεγάλης πιτσαρίας στα Χανιά , επειδή ζήτησαν αύξηση μισθού.

Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι.»

«Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο» ξεκαθαρίζουν τα Σωματεία και καλούν «όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του εργατικού κινήματος των Χανίων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης της κινητοποίησης, προσθέτοντας πως «Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε: Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου. Ο «Νόμος Χατζηδάκη» να μείνει στα χαρτιά. Να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. 7ωρο - 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook