Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας – Προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων.

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών αναφορικά με την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών του Δήμου μας και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Με την εν λόγω απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4646/τχ Β/7-10-2021 όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 4740/τχ Β’/13-10-2021, οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.).

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή ο/η έχων/-ουσα την πλήρη κυριότητα) ή ο/η διαχειριστής/- στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίων που έχει πληγεί από σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως καταθέσουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ως άνω αρμόδια Υπηρεσία εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών (από την 7η/10/2021), εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο του/των κτιρίου/ων και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας. 

Η αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο θα πρέπει να συνοδεύεται από: 

τίτλους ιδιοκτησίας 

οδοιπορικό σκαρίφημα 

φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Σε ότι αφορά τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για επισκευή ή ανακατασκευή, οι πληγέντες προκειμένου να καθοριστούν δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για:

i) ανακατασκευή, θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτίριο χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέο.

ii) επισκευή, θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για έκδοση Άδειας Επισκευής εντός προθεσμίας:

– είτε δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας απόφασης.

– είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτίριο χαρακτηρίστηκε επισκευάσιμο.

Εντός των ίδιων προθεσμιών δύναται να κατατεθεί και αίτηση για έκδοση άδειας επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

Οι παραπάνω αιτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στην Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. ηλεκτρονικά στο email: [email protected] ή μέσω ταχυδρομείου στην ταχ. δ/νση: Κόνιαρη 43, Αθήνα, ΤΚ 11471. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, τους όρους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Τηλέφωνα: 2106509300 & 28210 29287.

Σχετικά Αρχεία:
ΦΕΚ 4646/τχ Β/7-10-2021 
ΦΕΚ 4740/τχ Β’/13-10-2021,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook