Επέστρεψαν στα μαθήματά τους τα παιδιά του δημοτικού σχολειου Καντάνου. 

Μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες κατάληψης του δημοτικού σχολείου από τους γονείς, μετά και την δρομολογούμενη μετατροπή του από 6θέσιο σε 3θέσιο, τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν εξελίξεις που οδήγησαν τους γονείς στην απόφαση (προσωρινή θα φανεί) για να σταματήσουν την κατάληψη.

Την περασμένη Κυριακή (17/10) το απόγευμα στο δημοτικό αμφιθέατρο Καντάνου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση με γονείς, σύλλογο γονέων και κηδεμόνω, κατοίκους και φυσικά τοπικούς φορείς για να διαπιστωθεί τι μέλλει γενέσθαι με το δημοτικό σχολείο Καντάνου.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι γονείς των μαθητών έλαβαν τη διαβεβαίωση, κατόπιν διαρκών δικών τους ερωτήσεων, από τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας ότι το σχολείο θα παραμείνει 6θέσιο και ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρά το γεγονός ότι η κατάληψη συνεχίστηκε (για τρίτη ημέρα) χτες την Δευτέρα (18/10), μετά από νέα επικοινωνία του δημάρχου Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη με τον Βασίλη Διγαλάκη, ο τελευταίος, εκ νέου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση για φέτος, στο σχολείο.

Συνέπεια αυτού, σήμερα Τρίτη, οι γονείς να λήξουν την κατάληψη και τα παιδιά να επιστρέψουν κανονικά στο μάθημα τους.

Παρά ταύτα, να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκαπίδευσης Νομού Χανίων δεν έχει καμία ενημέρωση, προς το παρόν, ότι το συγκεκριμένο σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως 6θέσιο, ωστόσο, είναι πιθανόν να δρομολογείται αυτή θετική εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, γονείς, μαθητές και τοπική κοινωνία της Καντάνου θα γνωρίζουν τις εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook