Εκδήλωση διαλόγου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) συμμετέχει στο επετειακό έτος για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση διαλόγου, τόσο ως προς το θέμα, όσο και ως προς τους συμμετέχοντες ομιλητές. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι «Ο Ελληνικός κόσμος και η επέτειος 1821-2021».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τις ειδικότερες πτυχές του κεντρικού θέματος  θα αναπτύξουν δύο διακεκριμένοι εισηγητές, ως εξής:

  • Γεώργιος Κοντογιώργης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, πρώην Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Η νεωτερικότητα υπό το πρίσμα του Ελληνικού κόσμου».
  • Κωνσταντίνος Α. Λάβδας, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην κάτοχος της Έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Fletcher School of Loward Diplomacy: «Οι συνέχειες, οι ασυνέχειες και το αύριο: Σκέψεις για τα επόμενα 200 χρόνια».

Η εσπερίδα, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή το επετειακό έτος, αποτελεί ταυτόχρονα εκδήλωση τιμής προς τους δυο διακεκριμένους σύγχρονους Έλληνες διανοητές, σε αναγνώριση της πολύπτυχης ακαδημαϊκής, επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς τους. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Ι.Α.Κ.Ε. προγραμματίζει την ειδική βράβευση του Καθηγητή Γεωργίου Κοντογιώργη, για τη διεθνώς αναγνωρισμένη συνεισφορά του στην πολιτική επιστήμη και την πολύτιμη συμβολή του στην αυτογνωσία των Ελλήνων. Σε ανάλογη εκδήλωση έχει βραβεύσει, ήδη, τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λάβδα, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος Καθηγητής που έλαβε την ειδική βράβευση, για την πολύχρονη προσφορά του στην πολιτική επιστήμη και τον δημόσιο διάλογο. 

Η εκδήλωση του Ι.Α.Κ.Ε. αποτελεί συμβολή στον ουσιαστικό προβληματισμό για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού, με αφορμή μια μεγάλη επέτειο που λόγω και της πανδημίας δεν εξάντλησε, ίσως, το εύρος του πανελλήνιου στοχασμού και αναστοχασμού που θα αναμενόταν.

Για την είσοδο του κοινού στην αίθουσα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν αστυνομική ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook