Την άκρη του νήματος ξετυλίγουν οι αστυνομικές αρχές γύρω από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας όπλων στην οποία φέρεται να εμπλέκονται 7 Χανιώτες.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησαν τον Απρίλιο και κατέληξαν στον εντοπισμό και σύλληψη χθες 7 άτομων που φέρεται να συμμετείχαν στη εγκληματική οργάνωση που σχετίζεται με εμπορία παράνομων όπλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας οι οποίες επεκτάθηκαν σε 4 περιοχές στον νομό Χανίων, την Κίσαμο, την Παλιόχωρα, τον Κουρνά καθώς και στο κέντρο των Χανίων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός παράνομων όπλων και συνελήφθησαν 7 άτομα, δυο άντρες 57 χρονών, ένας άντρας 63 χρόνων, ένας άντρας 44 χρόνων, ένας άντρας 38 χρόνων, ένα άντρας 28 χρόνων και μια γυναίκα 55 χρόνων η οποία δεν φαίνεται να είχε κάποια ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, ήταν μόνο ιδιοκτήτρια της επιχείρησης στην οποία φέρεται να λάμβανε χώρα, μέρος της παράνομης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ να σημειωθεί ότι σε υπόγειο χώρο λειτούργουσε εργαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η οργάνωση λειτουργούσε συντονισμένα. Τα άτομα να είχαν όλα γνώσεις πάνω στα όπλα και να συνεργάζονταν. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπήρχε κάποιος «εγκέφαλος» στην οργάνωση ή αν κάποιο άτομο είχε τον πρώτο λόγο. Όπως προκύπει υπήρχε συνεργασία των εμπλεκομένων στον τρόπο δράσης.

Ο τρόπος δράσης 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν 3 εργαστήρια όπου η οργάνωση φέρεται να επισκεύαζε και να άλλαζε εξαρτηματα σε όπλα με σκοπό να τα πουλήσει.

Ειδικότερα η οργάνωση ασχολείτο με τις επισκευές και τις μεταπωλήσεις παράνομων όπλων.

Έπαιρναν όπλα τα οποία είτε πουλούσαν παράνομα είτε έπαιρναν όπλα στα οποία έκαναν μετατροπές παρανόμως προσθέτοντας εξαρτήματα και στη συνέχεια τα μεταπουλούσαν.

Μέτα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες οι αστυνομικές αρχές συνέλλαβαν χθες τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα μέλη. Μάλιστα για τη σύλληψη των δυο χρειάστηκε να γίνει προσπάθεια καταδίωξης σε ελαιώνα στη περιοχή της Κισάμου από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καθώς όπως φαίνεται προσπάθησαν να διαφύγουν τη σύλληψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπλα βρέθηκαν ακόμα και σε κρυψώνες.

Οι έρευνες γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται και οι 7 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με επιτυχία από τους αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της υποδιέυθυνσης ασφαλείας Χανίων, της ΟΠΚΕ Χανίων και του ΤΑΕ Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook