Σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης ζητούν να υπάρξει μέριμνα για συνάντηση των αντιπροσώπων των ΤΟΕΒ με στελέχη των αρμόδιων υπουργείων

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

"Tο τελευταίο διάστημα οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (Ο.Ε.Β.) βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των υπέρογκων χρεών της ΔΕΗ. Στα ήδη αυξημένα τιμολόγια προστέθηκε και η ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία σε πολλές περιπτώσεις διπλασιάζει την τιμή της κιλοβατώρας καθιστώντας αδύνατη την υγιή λειτουργία των οργανισμών. 

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί Ο.Ε.Β. έχουν ήδη αυξημένες οφειλές και ληξιπρόθεσμα χρέη τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε τρίτους. Για τους λόγους τούτους, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ενισχυθεί η κρατική επιχορήγηση προς το αγροτικό τιμολόγιο, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στους ΟΕΒ, να επιχορηγηθούν οι οργανισμοί ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο πλαίσιο που επιχορηγήθηκαν οι δήμοι και να απαλλαγούν από την καταβολή ΦΠΑ. 

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και το πάγιο αίτημα των οργανισμών μας να συνδεθούν οι ενισχύσεις - επιδοτήσεις με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς του ΟΕΒ. 

Θα χαρούμε όπως μεριμνήσετε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των αντιπροσώπων στα αρμόδια υπουργεία με την προσωπική σας παρουσία.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Κρήτης: 

για τον νομό Λασιθίου Καμπανός Εμμανουήλ (Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου) 

για τον νομό Ηρακλείου Τσιμπραγάκης Ευάγγελος (Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τυμπακίου) 

για τον νομό Ρεθύμνης Βούρβαχης Ιωσήφ (Πρόεδρος ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη) 

για τον νομό Χανίων Μπατζάκης Ιωάννης (Πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας)"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook