Σύμφωνα με εκτιμήσεις Βρετανού ειδικού η υποπαραλλαγή της Δέλτα δεν θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας

Η υποπαραλλαγή που ονομάστηκε AY.4.2 στην Βρετανία αντιστοιχεί σε περίπου 6% του συνόλου των ακολουθιών του κορωνοϊού

Η υποπαραλλαγή της Δέλτα που εξαπλώνεται στην Αγγλία παρακολουθείται, αλλά δεν είναι πιθανό ότι θα μεταβάλει την εικόνα της επιδημίας της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης (Oxford Vaccine Group) Αντριου Πόλαρντ.

Η υποπαραλλαγή που ονομάστηκε AY.4.2 στην Βρετανία (και είναι γνωστή και ως Δέλτα Plus) αντιστοιχεί σε περίπου 6% του συνόλου των ακολουθιών του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν έχει χαρακτηρισθεί παραλλαγή «υπό έρευνα» ή «παραλλαγή ανησυχίας».

«Ο εντοπισμός νέων παραλλαγών είναι φυσικά σημαντικό να τελεί υπό παρακολούθησιν, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτή η νέα παραλλαγή θα είναι εκείνη που θα αντικαταστήσει την Δέλτα», δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

«Είναι αλήθεια ότι ακόμη και αν την αντικαταστήσει, η Δέλτα είναι απίστευτα καλή στην μετάδοση σε εμβολιασμένο πληθυσμό και μία νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι απίθανο να μεταβάλει δραματικά την σημερινή εικόνα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook