Εύκολη και ελαφριά πρόταση ακόμη και για γεύμα

Υλικά

85 γρ. πένες ολικής αλέσεως
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
2 κατεψυγμένα φιλέτα άγριου σολομού σε κύβους (περίπου 120 γρ. το καθένα)
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. κάπαρη
6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 χούφτες ρόκα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε την πιπεριά, σκεπάστε και αφήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει λίγο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε, σπρώξτε την πιπεριά στη μία άκρη και προσθέστε τον σολομό.
Βήμα 4
Σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές.
Βήμα 6
Προσθέστε το μείγμα με το σολομό στο μπολ, σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα επίσης στο σολομό, προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι και το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
Βήμα 7
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook