Μια ακόμα αναβολή στην υπόθεση που συγκλόνισε τα Χανιά – Απουσίασε από το Εφετείο ο κατηγορούμενος – Τι λέει συγγενής της θανούσης.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη (21/10) δίκη στο Μεικτο Ορκωτό Εφετείο Χανίων όπου επρόκειτο να εξεταστεί η έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας στην πρωτόδικη απόφαση, για τον θάνατο της 47χρονης Χανιώτισσας στο Κολυμπάρι Χανίων στις 22 Μαρτίου του 2016.

Τι είχε συμβεί

Στις 22 Μαρτίου 2016, μια 47χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 49χρονο σύζυγό της  και όπως διαπιστώθηκε είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές υποστηρίζοντας πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Όμως  την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές, αφέθη ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το Μεικτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τελικά και κατά πλειοψηφία 4 έναντι 3 πείστηκε πως ο γυναίκα αυτοκτόνησε και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Εφετών υπέβαλλε έφεση υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – πως η 47χρονη ήταν αδύνατον να αυτοκτονήσει καθώς είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από την αριστερή πλευρά ενώ η ίδια ήταν δεξιόχειρας.

Μια ακόμα αναβολή

Σήμερα, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μεικτό Ορκωτο Εφετείο Χανίων, ωστόσο για πέμπτη φόρα πήρε αναβολή. Αιτία ότι ο 54χρονος (σήμερα) κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε, μέσω του δικηγόρου του και εμφανίζοντας μάρτυρα στο δικαστήριο που να το επιβεβαιώνει, ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού. Μάλιστα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα οριστεί νέα δικάσιμος, πιθανότατα για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Συγκλονίζει ο ξάδερφος της θανούσης: “Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο και η δικαιοσύνη το θεωρεί αυτοκτονία”

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων βρέθηκαν συγγενείς της θανούσης και μεταξύ αυτών ο ξάδερφός της Εμμανουήλ Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για σκευωρία αναφέροντας χαρακτηριστικά. “το πρωτόδικο δικαστήριο ήταν σοκαριστικό. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι μια τέτοια δίκη έλαβε χώρα σε δικαστήριο της Ευρώπης. Οι παρατυπίες ήταν πάρα πολλές. Υπήρχε κλίμα εκφοβισμού. Η οικογένειά μας απειλούνταν. Υπήρχε δικαστική πλάνη, πρέπει να λάμωει η αλήθεια”.

Πάντως, ο συγγενής της θανούσης ανέφερε ότι “μεταξύ του ζεύγους υπήρχε ένας μεγάλος έρωτας που κατέληξε σε ένα μεγάλο δράμα! Εκείνη το πλήρωσε με τη ζωή της. Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο και η δικαιοσύνη το θεωρεί αυτοκτονία. Είναι προσβολή!”.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη δήλωσή του

Η συνήγορος της οικογένειας Κλειώ Παπαπαντολέων τόνισε ότι ” η οικογένεια ζητά αυτή τη στιγμή να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν είναι εικασίες, όλα τα ευρήματα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση της συνηγόρου της οικογένειας

Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια της 47χρονης Χανιώτισσας δείχνει αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλος, έως ότου, όπως τονίζουν, “να δικαιωθεί η ψυχή της Έφης”…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook