Πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Σωματείου “ΣυνΆνθρωπος”.

Υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Προέδρου του Σωματείου μας και της Αρχιτέκτονος Μηχανικού κας Άννας Τσιτωνάκη, η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλασης του πάρκου στις Στέρνες Ακρωτηρίου για την δημιουργία πάρκου συνύπαρξης τυπικών παιδιών με ΑμεΑ.

Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών και να παραδοθεί με τα τεύχη δημοπράτησης στο Δήμο Χανίων προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου. Ήδη τόσο η μελετήτρια όσο και τα μέλη της Ομάδας Στήριξης Συνάνθρωπος βρίσκονται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, εξετάζοντας τις γενικές και ειδικές απαιτήσεις και προδιαγραφές που διέπουν αντίστοιχα έργα, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν προσκόμματα κατά την εκτέλεση του έργου από τον Δήμο Χανίων .

Ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό θα δοθεί μία ίση ευκαιρία σε όλα τα παιδιά για προσβασιμότητα σε χώρους αναψυχής, ενώ θα ενδυναμώσει και τους δεσμούς μεταξύ των τυπικών παιδιών και των παιδιών με αναπηρίες και θα προωθήσει την κοινωνικοποίηση και την εξωστρέφεια των ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook