Οι λεκέδες από τη βαφή των μαλλιών είναι πιο πιθανοί αν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι και σπάνιοι όταν τα βάφετε στο κομμωτήριο από εξειδικευμένους κομμωτές.

Ιδιαίτερα αν είναι οι πρώτες σας φορές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι καταλήγετε με κηλίδες της βαφής σε μέτωπο και αυτιά. Ακόμα κι αν πετύχατε το χρώμα στα μαλλιά, μπορεί να σας πιάνει πανικός βλέποντας το χρώμα να έχει τρέξει σε σημεία που δεν θα έπρεπε.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς πρόκειται για κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε σκληρά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Το μυστικό είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε το χρώμα με τον πιο απλό τρόπο που είναι μια υγρή, καθαρή πετσέτα.

Όπως και να έχει, για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στην όλη διαδικασία.

Κάντε μια μικρή προετοιμασία πριν εφαρμόσετε τη βαφή στα μαλλιά σας.

Εφαρμόστε λίγες σταγόνες από λάδι σώματος ή βαζελίνη για να προστατεύσετε το δέρμα του αυχένα, τα αυτιά και το σημείο γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας, το λεγόμενο “στεφάνι”, χωρίς όμως να καλύψετε τις φύτρες, τις μικρές τρίχες γύρω από το πρόσωπό σας.

Έτσι δημιουργείται ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε τα εργαλεία αφαίρεσης των λεκέδων έτοιμα. Θα χρειαστείτε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και μια παλιά καθαρή πετσέτα. Εφαρμόστε στα μαλλιά το χρώμα προσεκτικά.

Αν προσπαθήσετε να το κάνετε γρήγορα, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Αν βιαστείτε, θα καταλήξετε να έχετε βάψει το δέρμα σας, τον νιπτήρα, το πάτωμα, ό,τι άλλο βρίσκεται γύρω, αλλά όχι τα μαλλιά σας σωστά.

Όπως και κάθε λεκές, όσο περισσότερο μένει πάνω σε κάτι, τόσο χειρότερος γίνεται και τόσο πιο δύσκολα αφαιρείται. Αμέσως μετά την εφαρμογή του χρώματος στα μαλλιά, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το δέρμα σας χωρίς να πανικοβάλλεστε.

Απλώς πλένετε απαλά το δέρμα στο σημείο που έχει πέσει βαφή με μια πετσέτα με ζεστό νερό και ένα απαλό καθαριστικό προσώπου ή σαμπουάν.

Το πιο πιθανό είναι οι λεκέδες να φύγουν αμέσως. Ακόμα όμως κι αν δε φύγουν ή δεν κάνετε τίποτα για να τους αφαιρέσετε, θα εξασθενίσουν και θα φύγουν μόνοι τους σε λίγες μέρες.

Πηγή: y-o.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook