Απολογήθηκαν σήμερα οι 4 - Το Σάββατο θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι τρεις

Πρώτη ενημέρωση 11.00 - Τελευταία ενημέρωση: 16.10

Στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν σήμερα 5 από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας όπλων στα Χανιά. Από τους τρεις πρώτους συλληφθέντες που πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας περίπου στις 11.00 το πρωί, ο ένας άνδρας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο δεύτερος πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ενώ η συλληφθείσα γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ακολούθησαν οι απολογίες δυο ακόμα συλληφθέντων που οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην ανακρίτρια.

Στον ένα, στον οποίο είχε ασκηθεί δίωξη για παράνομη κατοχή όπλου επιβλήθηκαν τυπικοί περιοριστικοί όροι με τη δικηγόρο του Ρούλα Παυλαντωνέα να δηλώνει ότι η απόφαση αυτή και οι τυπικοί μόνο περιοριστικοί όροι δείχνουν τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση: "Πιστεύω ότι στο δικαστήριο θα αποδειχθεί για τον πελάτη μου ότι η παράβαση του νόμου περί όπλων ήταν πλημμελητικού και όχι κακουργηματικόυ χαρακτήρα, η απλή δηλαδή κατοχή όπλου." τόνισε η κα Παυλαντωνέα.

Για τον δεύτερο συλληφθέντα αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσίαση σε τακτο διάστημα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρω.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακριτρια οι 3 ακόμα συλληφθέντες που μένει να απολογηθούν.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook