Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιείται και πάλι παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Με τη συμμετοχή της μαθητιώσας και φοιτητικής νεολαίας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και σωματείων και οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί φέτος η παρέλαση στα Χανιά.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά μετά από δύο χρόνια καθώς πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν για την πανδημία. 

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 08:30

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Νικόλαος Γιαννακάκης, Δ/ντής 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Ώρα 11:40

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολυτεχνείου Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης (παράρτημα Χανίων), Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών, Επιστημονικών Συλλόγων και Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων Χανίων, Πολιτικών Κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00

Παρέλαση (στον συνήθη τόπο Παρελάσεων) Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οργανώσεων και Σωματείων, Οδηγών και Προσκόπων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας, στο Φρούριο Φιρκά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook