Πανεπιστημιακοί καθηγητές και μια σειρά από γνώστες του αντικειμένου θα αναπτύξουν τις απόψεις τους διαδικτυακά στις 15 Νοεμβρίου

Στην πολιτική της ενεργειακής μετάβασης αναμένεται να επικεντρωθεί η ημερίδας που διοργανώνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 19:35 το απόγευμα, με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών και ειδημόνων στα ζητήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ομότιμος καθηγητής Aθανάσιος Καΐσης, καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Transition and Energy Policy», μέσω της ιστοσελίδας https://e-services.ihu.edu.gr/registration-form/2215/online-form, σημειώνοντας πως οι μετέχοντες θα λάβουν ακολούθως και βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 με σύντομη ομιλία του επίκουρου καθηγητή στο ΔΙΠΑΕ Θεόδωρου Πανάγου και ακολούθως στις 18:05 το λόγο θα πάρει ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργιος Ιωάννου που θα επικεντρωθεί στη σύνδεση της ενεργειακής μετάβασης με την οικονομία.

Στις 18:20 με 18:35 θα προβεί σε κριτική ανάλυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εναλλακτικών μορφών ενέργειας η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ, Έλλη Ηρακλέους, ενώ από τις 18:35 έως τις 18:50 ο επίκουρος καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κομνηνός Κόμνιος θα αναπτύξει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το υδρογόνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 18:50 έως τις 19:05 θα μιλήσει ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπούκουρας για τον ρόλο του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση και από τις 19:05 έως τις 19:20 ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου θα μιλήσει για της Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την αποθήκευσή τους. Τέλος από τις 19:20 έως τις 19:35 θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook