Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έδωσε μία ασυνήθιστα μακροσκελή απάντηση, χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ένα «αγρίμι» του μπάσκετ που θέλει πάντα να νικά.

Στην διάρκεια της τελευταίας οκταετίας, έχει τύχει να καλύψω αρκετά παιχνίδια των Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά και της Εθνικής Αμερικής, οπότε πιστέψτε με, έχω δει τον «Pop» και από την καλή και την ανάποδη.

Γενικά, όταν πρόκειται να τον συναντήσεις και έχεις την επιθυμία να του κάνεις ερώτηση, η συμβουλή των έμπειρων συναδέλφων από την Αμερική ήταν να είσαι προετοιμασμένος και να μην ρωτήσεις απλά για να το κάνεις.

Στην 48η σεζόν του στους πάγκους (από το 1973 μέχρι σήμερα) και στην 25η σαν head coach στο Σαν Αντόνιο, ο Γκρεγκ Πόποβιτς πέραν του ότι τα έχει δει και πει όλα, δεν έχει όρεξη και χρόνο για ανούσιες ερωτήσεις. Οπότε αν είναι στις καλές του, στην καλύτερη περίπτωση θα την γλιτώσεις με μία μονολεκτική απάντηση. Αν είναι στις «μαύρες» του, τότε το πιθανότερο είναι γίνεις viral.

Όταν έφτασε η ώρα μου, λοιπόν, ρώτησα τον «στρατηγό» όπως αποκαλείται ο 72χρονος τεχνικός στο ΝΒΑ, αν η πρόοδος του Γιάννη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχε ο ίδιος για εκείνον, όταν τον πρωτοείδε να παίζει στο γήπεδο των Σπερς, στις 20 Γενάρη του 2014. Η απάντηση του, πάντως, ξεπέρασε τις δικές μου προσδοκίες υπό την έννοια ότι ήταν η μεγαλύτερη χρονικά απ’ όλες τις προηγούμενες που ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν με σχεδόν μία δύο προτάσεις.

«Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος στον οργανισμό των Σπερς, που μπορούσε να γνωρίζει τότε πόσο μεγάλο πάθος έκρυβε αυτό το παιδί για το μπάσκετ αλλά και πόσο διατεθειμένος ήταν να δουλέψει για να βελτιωθεί! Για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο που έχει φτάσει, δεν μπορεί να το καταφέρει μόνο με το ταλέντο. Πρέπει να δουλεύει συνεχώς, πρέπει να είναι αγρίμι μέσα στο γήπεδο όπως ήταν ο Κόμπι, ο Σακίλ, ο Τζόρνταν και ο Μάτζικ! Έχει ακριβώς την ίδια άγρια επιθυμία να κερδίσει, που είχαν όλη αυτοί που ανέφερα.

Πίσω στην rookie σεζόν του, λοιπόν, τον ήξερα ελάχιστα για να διακρίνω αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά σε συνδυασμό με το ταλέντο και τα αθλητικά του προσόντα, τα όριά του βρίσκονται στον ουρανό και ο ίδιος έχει φτάσει ήδη εκεί. Βλέπω και μαθαίνω ότι ήδη δουλεύει σκληρά και στο σουτ του, οπότε ίσως να δούμε ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα απ’ αυτόν στο μέλλον. Για την ώρα είναι απλά φανταστικός!», μας είπε ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος εν ενεργεία προπονητής στον άλλον πλανήτη του αθλήματος, που ίσως να διανύει και την τελευταία του σεζόν στην προπονητική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook