Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό της αιματηρής αστυνομικής καταδίωξης στο Πέραμα.

Το χρονικό της καταδίωξης φανερώνει ότι προκύπτουν βασικά ερωτήματα για την υπόθεση. Το κυριότερο, στο οποίο συγκλίνουν οι αστυνομικές πηγές, είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν λάβει εντολές από το Κέντρο Άμεσης Δράσης προκειμένου να εγκαταλείψουν την καταδίωξη.

Ο λόγος που δόθηκε η συγκεκριμένη διαταγή ήταν η μεγάλη ταχύτητα με την οποία εξελισσόταν η καταδίωξη, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνέπεια να υπάρχουν κίνδυνοι για διερχόμενα οχήματα και πολίτες.

Ο Κούγιας αναλαμβάνει τους επτά αστυνομικούς

Νέες εξελίξεις προκύπτουν και σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι 7 αστυνομικοί, που παραμένουν υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ, παραπέμφθηκαν ώστε να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την προσεχή Τετάρτη.

Ταυτόχρονα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη νομική τους εκπροσώπηση. Σε δελτίο που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια τονίζεται ότι «το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21» και πως «ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν, «την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται».

Οργή και φόβοι για αντίποινα

Την ίδια στιγμή, οδύνη και οργή επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, όπου έμενε ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα.

Ο νεαρός, ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η συζυγός του, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στον καταυλισμό, όπου διαμένει η οικογένεια του θύματος.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook