Αν και το σώμα της Κατζ δεν βρέθηκε ποτέ, ο Μπιρένμπαουμ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της το 2000

Ένας πρώην πλαστικός χειρουργός από το Μανχάταν που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της εξαφανισμένης συζύγου του που, παραδέχτηκε ότι πέταξε το σώμα της από ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα.

Ο Δρ Ρόμπερτ Μπίρενμπαουμ, εκπαιδευμένος πιλότος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης 20 ετών, παραδέχθηκε το έγκλημα σε ακρόαση για πρώτη φορά μετά την εξαφάνιση της συζύγου του, Γκέιλ Κατζ, 29 ετών, το 1985, σύμφωνα με το «20/20» του ABC News.

«Πετούσα. Άνοιξα την πόρτα και στη συνέχεια έβγαλα το σώμα της από το αεροπλάνο πάνω από τον ωκεανό », δήλωσε ο Μπιρένμπαουμ στην επιτροπή αποφυλάκισης τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο άνδρας είπε στο συμβούλιο ότι την έπνιξε με έξαλλη κατάσταση επειδή ήταν «ανώριμος» και «δεν καταλάβαινε πώς να αντιμετωπίσει τον θυμό του». «Ήθελα να σταματήσει να μου φωνάζει και της επιτέθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και το σώμα της Κατζ δεν βρέθηκε ποτέ, ο Μπιρένμπαουμ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της το 2000.

Οι εισαγγελείς μπόρεσαν να διασφαλίσουν την καταδίκη με βάση περιστασιακά στοιχεία, παρουσιάζοντας μια θεωρία για το τι συνέβη στην Κατζ, όμοια με την ομολογία του γιατρού.

«Έμεινα έκπληκτος γιατί πάντα πίστευα ότι εκείνη η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ, ότι θα αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία της γυναίκας του», είπε ένας από τους εισαγγελείς, ο Νταν Μπιμπ.

Στον Μπιρένμπαουμ αρνήθηκαν την αποφυλάκιση υπό όρους. Η επόμενη ακρόαση του έχει οριστεί για τον Νοέμβριο.

Η οικογένεια της Κατζ έχει βρει μικρή παρηγοριά στη σοκαριστική εξομολόγηση του. «Αυτός είναι ακριβώς ο ίδιος άντρας που γνώριζα πριν από 35 χρόνια», δήλωσε η αδελφή του θύματος, Αλέιν Κατζ, στο ABC News. «Δεν έχει αλλάξει… είναι ανίκανος για μεταμέλεια. Το σώμα της αδερφής μου δεν βρέθηκε ποτέ… Η Γκέιλ δεν ξεκουράζεται πουθενά».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook