Μεγάλη κινητοποίηση στο Ρέθυμνο καθώς χάθηκαν τα ίχνη ενός Γερμανού που πήγε χτες σε δύσβατη περιοχή στον Ψηλορείτη.

Πιο συγκεκριμένα, χτες το βράδυ, γύρω στις 9, η Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου ειδοποιήθηκε ότι από τις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας χάθηκαν τα ίχνη ενός 35χρονου Γερμανού που ήθελε και επιδίωξε να εξερευνήσει δύσβατη περιοχή στον Ψηλορείτη.

Από χτες το βράδυ, μια ομάδα της 3ης ΕΜΑΚ και άλλες δύο ομάδες από την ΠΥ Ρεθύμνου “χτενίζουν” την περιοχή με δύο “αφετηρίες” επιχείρησης, τον λάκκο του Λυγερού και τις Κουρούτες, έως τη Λοχριά.

Η ομάδα της ΕΜΑΚ μάλιστα ανέβηκε μέχρι το Ιδαίον Άντρον χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο άνδρας. Οι έρευνες χτες το βράδυ, κάποια στιγμή σταμάτησαν καθώς οι συνθήκες και λόγω του προχωρημένου της ώρας, ήταν πολύ δύσκολες.

Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε νέα επιχείρηση δύο ομάδων της ΕΜΑΚ αλλά και της ομάδας “Ίκαρος” που επιχειρεί με Drone και ψάχνουν “σπιθαμή προς σπιθαμή” όλη την ευρύτερη περιοχή στο Ιδαίον Άντρον.

Μια ομάδα επίσης, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Ρεθύμνου κ. Κίτσιο επιχειρεί από Κουρούτες.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει αισιοδοξία ότι ο 35χρονος άνδρας  θα είναι καλά στην υγεία του, καθώς ο ίδιος είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, γυμναστής στο επάγγελμα, άρα σε καλή φυσική κατάσταση και επίσης, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι απαγορευτικές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook