Φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή στο Ακρωτήρι και συγκεκριμένα σε εγκαταλελειμμένο λατομείο στην περιοχή Χωρδάκι.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς και ως αιτία αναφέρθηκε ότι στον συγκεκριμένο χώρο φαίνεται ότι κάποιοι πετούν κλαδιά και χόρτα τα οποία και τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Πρόκειται για χώρο ιδιωτικό και περιφραγμένο, ο οποίος φυλάσσεται και ανήκει στον Δήμο Χανίων και σε ένα ποσοστό δε ιδιώτες κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Χανίων και Προέδρου της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλη Τσουπάκη στην ΕΡΤ Χανίων και δημοσιεύεται στο ertnews.gr, το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί “εμπρηστική ενέργεια”.

“Είναι ένα περιστατικό το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν, επί θητείας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, επειδή κάποιοι αντιδρούν στη συγκεκριμένη διαχείριση του χώρου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι θεωρούν, ότι εκτός από τις φιλικές για το περιβάλλον επεξεργασμένα υλικά που εναποτίθενται στον χώρο, υπάρχουν και κάποια επικίνδυνα υλικά, όπως απόβλητα από σφαγεία”,
επεσήμανε ο κ. Τσουπάκης.

Και προσέθεσε: “Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία τέτοια υλικά ο Δήμος και η ΔΕΔΙΣΑ απαγορεύεται να τα συλλέξουν και να τα μεταφέρουν σε χώρους διαχείρισης απορριμμάτων”.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά την υπόθεση, ενώ αναζητείται ο πιθανός ή οι πιθανοί δράστες, αν επιβεβαιωθει ότι πρόκειται για εμπρησό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook