Πλήθος συλλυπητήριων μηνυμάτων για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Συγκλονισμένη από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά όλη η Ελλάδα.

Πολιτειακοί, πολιτικοί και θεσμικοί φορείς στέλνουν τα δικά τους συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

“Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας”.

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

“Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου”.

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

«Ας τηρήσουμε ενός λεπτού συντετριμμένη σιγή στη μνήμη μιας πολιτικού, μιας καλής φίλης, μιας άξιας μάνας, μιας πολιτικού η οποία δικαίωσε αυτή την ιδιότητα και θα τη δικαιώσει ακόμα περισσότερο η φροντίδα μας για τις δικές της παρακαταθήκες». Με αυτή τη φράση και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αποχαιρέτισε σήμερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, που έφυγε πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή. Στο έδρανό της είχαν τοποθετηθεί λίγα λουλούδια από τους συναδέλφους της που την αποχαιρετούν με οδύνη.

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορούσε να κρύψει το πόσο συντετριμμένος ήταν για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Βουλή λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά είχε φύγει από τη ζωή. Δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Δεν είπε τίποτα. Έγινε γνωστό μόνο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έκανε δήλωση.

Ήταν παρών και όταν ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος στη Βουλή.

Και λίγο αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής. Και εκεί τον περίμεναν όλοι για μια κουβέντα. Αλλά τα λόγια έβγαιναν δύσκολα από το στόμα του.

Με τη φωνή σπασμένη από τη θλίψη, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε μόνο: «Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας. Έδωσε μια μάχη παλικαρίσια»

Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» 

Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό».

Πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της τα πιστεύω της εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του»

Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Η Ντόρα Μπακογιάννη – που πρόσφατα ανακοίνωσε πως πάσχει και η ίδια από καρκίνο – έγραψε πως η Φώφη Γεννηματά ήταν μια μοναδική γυναίκα, και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς τους δικούς της ανθρώπους.

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της» έγραψε η Βουλευτής Χανίων.

Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης

«Μεγάλη η θλίψη για την απροσδόκητη και τόσο πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Θαρραλέα γυναίκα, μαχόμενη πολιτικός με σημαντική διαδρομή, αξιοπρεπής άνθρωπος ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της. Την αποχαιρετούμε με πολλή συγκίνηση και μεγάλο σεβασμό. Εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Γιώργος Παπανδρέου

Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της. 

Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε  πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο.  

Της οφείλουμε σεβασμό. Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή. 

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα. 

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους. 

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά,  απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους της ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει:  

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.

Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της, τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής 

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετούμε την Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Ελληνίδα Πολιτικός πέρασε από σημαντικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση μέχρι την ανάληψη της θέσης της Προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ.

Τιμώντας το όνομα του πατέρα της και πατώντας στα χνάρια του, άφησε το δικό της στίγμα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Θα την θυμόμαστε πάντα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.   

ΚΙΝΑΛ Χανίων

Ένα δάκρυ για τη δική μας Φώφη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Δημοτικές Οργανώσεις του Κινήματος ΑΛλαγης Χανίων αποχαιρετούν την αγαπημένη τους πρόεδρο και υποκλίνονται στην γενναιότητα της:

«Aποχαιρετούμε με βαθύ αίσθημα συγκίνησης μια γενναία γυναίκα , την πρόεδρο μας , την ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, η οποία με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα έδωσε όλες τις μάχες της ζωής και της πολιτικής.

Υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ήθους τον δημόσιο βιο και την δημοκρατική παράταξη.

Θα μας λείψει το ζεστό της χαμόγελο .

Στην οικογένεια και τους δικούς της ανθρώπους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Τι και  αν έφυγε τώρα από κοντά μας, θα  μείνει αθάνατη  στις καρδιές μας.»

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου

Αποχαιρετούμε την Πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, εκ μέρους των στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, εκφράζει την οδύνη της για τον πρόωρο και άδικο χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη μια πολιτικό με ακεραιότητα και ανθρωπιά, μια προσωπικότητα με αγωνιστικό ήθος, μια γυναίκα με γενναιότητα, αλλά και αφοσίωση στην οικογένεια της.

Αποχαιρετούμε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, που εγγυήθηκε την ενότητα της παράταξης στα δύσκολα, που έβαλε τις βάσεις για το νέο ξεκίνημα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, που πίστεψε στη νέα γενικά, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή για τις κοινές μας αξίες και τα ιδανικά μας.

Το λαμπερό της χαμόγελο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Θα την τιμούμε και θα την θυμόμαστε για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος, για τους αγώνες της για την Δημοκρατική Παράταξη, για την ανθρωπιά της και για την παρακαταθήκη που μας αφήνει.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι πολύ φτωχότερος, το Κίνημα μας λιγότερο δυνατό.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε μας, καλό σου ταξίδι Φώφη μας! Σε ευχαριστούμε.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

“Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.

Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της”.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει τα εξής: «Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα.
Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος.

Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της.
Είστε τυχεροί που την είχατε».

Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης

“Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε, διαχρονικά, μαχήτρια. Στην πολιτική ζωή , στον κοινωνικό στίβο , στην προσωπική της περιπέτεια υγείας. Δυναμική, διεκδικητική, με σημαντική προσφορά τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στον Κοινοβουλευτισμό, σε δύσκολες μάλιστα πολιτικά στιγμές για την παράταξή της, της οποίας ηγείτο τα τελευταία χρόνια. Η πορεία της χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, έχοντας ως ισχυρή παρακαταθήκη το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό του αείμνηστου πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Η στάση ζωής της και η διαδρομή της ως πολιτικός και ως γυναίκα αποτελούν πρότυπο ήθους,  μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.”

Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Μιας γυναίκας πρότυπο ήθους και εντιμότητας. Εξαίρετη πολιτικός με πίστη στη δημοκρατία και αγάπη για την πατρίδα, που πάλεψε με δυναμισμό και αξιοπρέπεια για τις πολιτικές της πεποιθήσεις αλλά και ενάντια στη νόσο. Η απουσία μιας πολιτικού υπόδειγμα ευγενείας μόνο θλίψη μπορεί να μας γεμίσει. Αιωνία η μνήμη της.

Δήμος Κισάμου

“Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Κισσάμου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά. Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η κ. Γεννηματά  ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές δοκιμασίες, όπως η πολυετής μάχη την οποία έδωσε με αξιοπρέπεια και θάρρος για την υγεία της.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της”.

Δήμος Γαύδου

“Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Γαύδου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μια έντιμη πολιτικός, μια μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής που έδωσε τους δικούς της ξεχωριστούς αγώνες. Θα λείψει το χαμόγελό της, το ήθος και η αξιοπρέπειά της, σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την ξεχώριζαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της”

Συλλυπητήριο μήνυμα ΕΟΤ

Η Πρόεδρος κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας κ Δημήτρης Φραγκάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,  με θλίψη αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, που με την παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας και τη μάχη που έδωσε για την υγεία της, δίδαξε πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.  

ΓΣΕΕ

“Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με θάρρος εδώ και χρόνια τη μάχη της κατά του καρκίνου, προσπαθώντας σε κάθε ευκαιρία να δώσει δύναμη μέσα από τον προσωπικό της Γολγοθά σε χιλιάδες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μαχήτρια μέχρι το τέλος, πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει το πρόβλημά της για οποιοδήποτε όφελος.

Η Φώφη Γεννηματά με το ήθος και την ευγένειά της πέτυχε την αποδοχή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Υπερασπίστηκε εργασιακά δικαιώματα και αγωνίστηκε στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα των μη προνομιούχων και των αδυνάμων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της”.

ΕΒΕΧ

Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μια δυνατή και φωτεινή γυναίκα, άξια συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας Γεννηματά, η οποία με το χαμόγελό και την αγωνιστικότητά της έδωσε σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο τις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολυδιάστατους αγώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους της Φώφης Γεννηματά τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων.

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Χανίων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει τη θλίψη της,  για την εκδημία της Προέδρου  του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Αντιμετώπισε με θάρρος την επάρατη νόσο και έδωσε τη δική της μάχη για ζωή, με αξιοπρέπεια και θάρρος. Η Φώφη Γεννηματά έβαλε το δικό της στίγμα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας την τελευταία εικοσαετία. Με ήθος ευγένεια και ορθό πολιτικό λόγο κέρδισε την αποδοχή του πολιτικού κόσμου της χώρας και όχι μόνο.

Ειλικρινή Συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους της.

Ευτύχης Δαμιανάκης

Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ήταν άδικος ο θάνατός της.

Σπουδαία γυναίκα, στοργική μητέρα, αφοσιωμένη σύζυγος και άξια πολιτικός.                                                                                                        

Με την Φώφη Γεννηματά εκλεγήκαμε μαζί ,για πρώτη φορά βουλευτές, το 2000. Την γνώρισα από πολύ κοντά. Ήταν μια πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος  τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Αξιοπρεπής, έντιμη και γενναία στη ζωή και στην πολιτική της διαδρομή.

Δεν είναι τυχαία η πρωτοφανής και αμέριστη στήριξη της από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τόσο κατά την φάση της επιδείνωσης της υγείας της, όσο και τώρα στο άγγελμα του θανάτου της.

Η καλοσύνη της και το πλατύ της χαμόγελο, θα την θυμίζουν πάντα.

Ήταν τιμή μου που ήσουν φίλη μου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύζυγό της και φίλο μου Ανδρέα όπως και στ’ αγαπημένα της παιδιά την Αιμιλία τον Γιώργο και την Κατερίνα.

Θα μας λείψεις…     

Τάσος Βάμβουκας

“Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφης Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά αγωνίστηκε πάντα με επιμονή ήθος και αξιοπρέπεια για τον πολιτικό χώρο της κεντροαριστεράς, τιμώντας την οικογενειακή πολιτική της κληρονομιά.

Η κ. Γεννηματά όμως μας έδωσε και μαθήματα θάρρους και αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας της.

Θα σε θυμόμαστε Φώφη με σεβασμό και εκτίμηση”.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μία γυναίκα που τίμησε το κοινοβούλιο και την πολιτική.

Ο πρόωρος θάνατος της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή του τόπου και προκαλεί βαθιά θλίψη.

Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και έδωσε τον αγώνα της με αξιοπρέπεια και θάρρος, μέχρι τέλους.

Η είδηση του θανάτου της με έχει συγκλονίσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους συνοδοιπόρους της, στην ζωή και την πολιτική.                  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook