Mε την κατάσταση να της πανδημίας ολοένα να γίνεται πιο δραματική  και τον αριθμό των κρουσμάτων του τελευταίου εικοσιτετράωρου να σπάει νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας με 37.930 και αντίστοιχα ο αριθμός των νεκρών για μια ακόμα ημέρα να είναι μεγαλύτερος από 1000(1069), ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε μια σειρά από εντολές προς το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ζητά να στηριχθούν εκείνες οι περιοχές της Ρωσίας, στις οποίες εξελίσσεται μια περίπλοκη υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση εξαιτίας τη συχνότητας της μόλυνσης από κορονοϊό. Για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμμετοχή πρόσθετων δυνάμεων και μέσων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και άλλων συναρμόδιων εκτελεστικών οργάνων».

Ακόμα, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από  το Υπουργικό Συμβούλιο  να διασφαλίσει “την κεντρική προμήθεια και παράδοση μια σειράς ακριβών φαρμάκων που είναι απαραίτητα για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό (COVID-19) και να μεταφέρουν το όποιο κόστος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε ακόμα την εντολή προς την κυβέρνηση να παρέχει, αλλά και να παρακολουθεί καθημερινά τη διαθεσιμότητας φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού οξυγόνου, και ιατρικών συσκευών για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς με λοίμωξη από κορονοϊό. Παράλληλα ζήτησε από του κυβερνήτες των περιφερειών πάρουν μέτρα για να αυξήσουν τον εμβολιασμό τόσο κατά του κορονοϊού, όσο και κατά της γρίπης, ενώ παράλληλα τους ζήτησε να προχωρήσουν στις περιφέρειες τους στην απαγόρευση κάθε είδους διασκέδασης από τις 23.00 έως τις 06.00 το πρωί.  Σε μια ακόμα προσπάθεια να πειστούν οι Ρώσοι για να εμβολιαστούν ο Ρώσος πρόεδρος τους προσφέρει δυο μέρες άδεια από την εργασία τους, τις οποίες θα τις πληρωθούν κανονικά.

Η καθημερινή αύξηση του COVID-19 στη Μόσχα αυξήθηκε κατά 50%. Σχεδόν 7,8 χιλιάδες κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν στη Μόσχα την περασμένη ημέρα, αυτό είναι  περίπου 50% υψηλότερο από τον αριθμό της Κυριακής Χθες είχαν ανακοινωθεί 5279, επομένως στη Μόσχα καταγράφηκαν 2.499 νέες περιπτώσεις(47%).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook