Οι σοβαρότατες καταγγελίες γειτόνων του 40χρονου ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο στην Νέα Ερυθραία και τραυμάτισε έναν ακόμα, προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι γείτονες κατήγγειλαν πως είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές – ακόμα και την προηγούμενη ημέρα του φονικού – για την παραβατική συμπεριφορά του, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας  έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες του 40χρονου καταγγέλουν ότι είχαν καλέσει την αστυνομία την παραμονή του εγκλήματος καθώς τον είχαν δει να πυροβολεί στην ταράτσα, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση φέρεται να είχε κάνει και ο τραυματίας. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέα, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook