Για τη σωστή χρήση τους προηγήθηκε ενημέρωση σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης η διανομή 700 περίπου μικρών κάδων απορριμμάτων για κοινά απορρίμματα (πράσινα καδάκια) και για ανακυκλώσιμα (μπλε καδάκια),  στις οικίες και τα εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Τα συγκεκριμένα καδάκια, προφέρονται δωρεάν στους συμπολίτες κατοίκους κι επιχειρηματίες του Ιστορικού Κέντρου, προκειμένου να τοποθετούν σε αυτά τα αντίστοιχα απορρίμματα του ώστε να ακολουθεί η συλλογή τους πόρτα – πόρτα,  από την Υπηρεσία.

Για τη σωστή χρήση τους, για τις ώρες και ημέρες αποκομιδής αλλά και την αναγκαιότητα τους προκειμένου να διατηρείται,  με τη συμβολή όλων,  η καλαισθησία και η καθαριότητα στην Παλιά Πόλη,  προηγήθηκε ενημέρωση  σε όλους τους κατοίκους και  επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λελεδάκης και η Υπηρεσία Καθαριότητας  επισημαίνουν για μία ακόμα φορά στους συμπολίτες την ανάγκη υποχρεωτικής τήρησης και σεβασμού του προγράμματος, ώστε να απαλειφθεί το δυσάρεστο φαινόμενο της άκαιρης εναπόθεσης σάκων απορριμμάτων  στα σοκάκια  της Παλιάς Πόλης, το οποίο αφενός δημιουργεί ανθυγιεινές εστίες και αφετέρου υποβαθμίζει και προσβάλλει  την αισθητική της Παλιάς Πόλης, των κατοίκων κι επισκεπτών της.

Επιδίωξη του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας του είναι η σύμπραξη και η συνεργασία με τους δημότες επ’ ωφελεία όλων και όχι η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι στη διάθεση όλων στα τηλ 28310 67940, 40977 και  40978.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook