Κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς είναι ανυπόφορη η κατάσταση και δυσκολεύονται να βγουν από τα σπίτια τους από τη δυσοσμία

Πέντε ημέρες μετά τη φωτιά στο παλιό λατομείο στο Χωρδάκι, ακόμα βγαίνει καπνός ο οποίος ειδικά τις πρώτες μέρες αλλά και τώρα εξακολουθεί να δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος του λατομείου έχει χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη κλαδιών και χόρτων τα οποία σιγοκαίνε στο εσωτερικό μέρες τώρα, παράγοντας επικίνδυνο για την υγεία καπνό, δημιουργώντας συνθήκες αποπνικτικές και ανυπόφορη δυσοσμία.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς είναι ανυπόφορη η κατάσταση και δυσκολεύονται να βγουν από τα σπίτια τους από τη δυσοσμία.

Όπως ανέφερε αναγνώστης στο Flashnews.gr: “Έχει βρομίσει όλο το χωριο εκει ούτε τα παράθυρα δεν μπορούν να ανοίξουν οι κάτοικοι. Δεν ξέρω τι καέγεται δακρύζουν τα μάτια, δεν μπορείς να αναπνέσεις”

Ο χώρος είναι ευθύνης του δήμου Χανίων και υποτίθεται ότι φυλάσσεται από αυτόν, κάτι που όπως δείχνει η ίδια η πραγματικότητα, δε συμβαίνει στην πράξη. Κάποιοι κάτοικοι πιστεύουν ότι στον χώρο απορρίπτονται και λύματα ενώ η ΔΕΔΙΣΑ το αρνείται υποστηρίζοντας ότι απορρίπτει μόνο θρυμματισμένα κλαδιά ως οργανική ύλη.

Δείτε φωτογραφίες από την ατμόσφαιρα πέντε μέρες μετά τη φωτιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook