Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, μέσω απλού SMS, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με το News4health, στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος προληπτικών εξετάσεων, που θα ακολουθεί το πρότυπο του συστήματος προγραμματισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Όπως ανέφερε και Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης από το βήμα του 20ου Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αυτό το πρόγραμμα θα ανεργοποιηθεί το πρώτο 6μηνο του 2022.

«Θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δομές οι οποίες υπάρχουνε και μάλιστα σε σχέση και με την ίδια την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και τη δημόσια υγεία», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, υπενθυμίζοντας πως ο Πρωθυπουργός από το βήμα ΔΕΘ είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξουν και μία σειρά από προληπτικές εξετάσεις.

Οι εν λόγω εξετάσεις, «θα γίνουν με ένα σύστημα το 1ο εξάμηνο του 2022, θα είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά από τις αρχές του 2022.

«Εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή λειτουργία που υπήρξε στο τμήμα του εμβολιασμού και την αποστολή SMS, το αντίστοιχο θα γίνεται για σειρά διαγωνιστικών προληπτικών εξετάσεων που θα λαμβάνει ο πολίτης και θα μπορεί απευθείας το ίδιο το SMS να είναι το παραπεμπτικό για να πάει να εκτελέσει ,ώστε να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της πρόληψης», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook