Το Νησί των Ανέμων συζητιέται πάντα. Κάθε καλοκαίρι, θα δούμε να γίνονται αναφορές σε ότι καινούργιο καταφθάνει στη Μύκονο.

Είτε είναι κάποιος celebrity, κάποιο εστιατόριο, κλαμπ ή πολυτελές ξενοδοχείο. Ακόμα και φέτος, που η τουριστική σεζόν ήταν προβληματική λόγω του Covid-19, είχαμε αρκετές ηχηρές αφίξεις. Από ξενοδοχεία, το Αdornosuites, βρίσκεται στην αμμώδη παραλία του Ορνού και διένυσε με επιτυχία την πρώτη ουσιαστικά σεζόν με το ανανεωμένο του look, μετά την επέκταση που πραγματοποιήθηκε.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον Ορνό είδαμε την πολυαναμενόμενη άφιξη του Pacha, που δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν. Έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα στην Ίμπιζα, το Destino Pacha δεν θα μπορούσε να μην υποκύψει στον πειρασμό που θέλει τα γνωστά κλαμπ της Ευρώπης να αποκτούν «αδερφάκια» σε Ίμπιζα, Μύκονο, Κάπρι και Μαρμπέγια. Σε όλους δηλαδή τους δημοφιλείς προορισμούς για πάρτι. Το Pacha έχει συνδέσει το όνομά του με το πασίγνωστο κλαμπ της «Λεωφόρου των Κλαμπ» της Ίμπιζα (εκεί όπου βρίσκονται επίσης τα Privilege, Amnesia και Underground) αλλά λίγοι γνωρίζουν πως με το ίδιο όνομα λειτουργεί και ένα Lounge ξενοδοχείο στην περιοχή της Ταλαμάνκα. Αυτό το θέρετρο στοχεύει να προσφέρει υψηλού επιπέδου φιλοξενία και ξέφρενα πάρτι σε όσους το επιλέξουν για τη διαμονή και το ποτό τους στο νέο λιμάνι της Μυκόνου.

Πάμε τώρα στο φαγητό. Εκεί που η Μύκονος φιλοδοξεί να γίνει το επίκεντρο όλης της Μεσογείου. Οι διάσημοι σεφ σπεύδουν στο νησί κάθε καλοκαίρι είτε για τα guest menu τους είτε για τις δικές τους επιχειρηματικές προσπάθειες. Ο Salt Bae, ο μικρόσωμος σεφ από την Τουρκία έχει μεταναστεύσει στο νησί από πέρσι το καλοκαίρι. Που όμως λόγω της πανδημίας δεν ξεδίπλωσε πλήρως το ταλέντο του. Φέτος, με μια σεζόν που έτρεξε στο περίπου 70% της διάρκειας μιας κανονικής τουριστικής περιόδου, ο δαιμόνιος χασάπης – μάγειρας πέρασε στο νησί μας το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής σεζόν. Το εστιατόριο του στις παρυφές της Χώρας μπορεί να κατακρίθηκε έντονα για τις τιμές του, παρόλα αυτά η κράτηση ήταν απαραίτητη ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας. Πάντως, οι έμπειροι στο χώρο της εστίασης εξακολουθούν να θεωρούν σκάνδαλο το γεγονός πως οι τιμές του Salt Bae είναι εξωφρενικές στα εστιατορια του σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Λος Άντζελες και Μύκονο, όταν μπορεί κάποιος να φάει στις κανονικές τιμές στο κατάστημα που διατηρεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Τουρκία.

Από το χώρο του φαγητού και η επόμενη άφιξη που ενώ συζητήθηκε πολύ για φέτος, μάλλον θα ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον πολύ γνωστό Βρετανό σεφ, Gordon Ramsay. Ο πιο αναγνωρίσιμος μάγειρας του κόσμου, γλυκοκοιτάζει το νησί των ανέμων εδώ και χρόνια. Πηγές από τη Μύκονο αναφέρουν πως εκπρόσωποι της εταιρίας του Ramsay είχαν επικοινωνήσει με καταλύματα του νησιού για να συζητήσουν την εγκατάσταση εκεί ομάδας σεφ που θα περνούσε όλη τη σεζόν στο νησί. Τελικά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε φέτος αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και πως η πολυσυζητημένη κίνηση δεν θα αργήσει να έρθει.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε ένα «δικό» μας project, το πολυσυζητημένο Noema. Μια Ελληνική λέξη που παντρεύεται με το μοντέρνο αέρα της Μυκόνου για να δώσει νέο χρώμα και άρωμα στο γαστρονομικό σκηνικό της Χώρας της Μυκόνου. Τα μπαρ – ρεστοράν δεν είναι κάτι καινούργιο για το νησί. Όμως το σκηνικό που στήθηκε στο Noema έρχεται να αναδείξει την καλύτερη πλευρά και των δύο κόσμων. Οι εμπνεύσεις της κουζίνας – που χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα από παραγωγούς των Κυκλάδων – σε συνδυασμό με τους resident και guest DJs που επιμελούνται της μουσικής, έγιναν ήδη το επίκεντρο των συζητήσεων. Με τα σχόλια να διχάζουν και να προκαλούν τον αναγνώστη, μόνο με τη δική σας επίσκεψη θα βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook