Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους είχαν εμβολιαστεί κατά της covid-19 με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Σε σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 2η δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson. Βασική προϋπόθεση για τη λήψη β’ δόσης είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση.

Με ποια εμβόλια θα γίνεται η β’ δόση

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson & Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ αργότερα θα ενταχθεί και αυτό της Moderna.

Την επόμενη εβδομάδα επίσης, θα σταλεί υπενθυμιστικό SMS στους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε και μια αλλαγή στο emvolio. gov.gr, όπου πλέον από 29 Οκτωβρίου, θα αναγράφεται δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο το είδος του εμβολίου που διενεργείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook