Συντετριμμένος ο σύζυγός της αγκάλιασε το φέρετρο ξεσπώντας σε κλάματα

«Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος 

Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο παραμένει σκεπασμένο με τρεις σημαίες, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας. «Στο καλό», «αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ ρίχνει λουλούδια πάνω στο φέρετρο.

Στις 14:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά θα ταφεί δίπλα στους γονείς της στο Α’ Νεκροταφείο. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της, που είδε όλη την οικογένειά της να τη νικά ο καρκίνος.

Στη Μητρόπολη βρέθηκε άγημα που αποδίδει τιμές εν ενεργεία υπουργού στη Φώφη Γεννηματά.

Η Μητρόπολη Αθηνών παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας γεμάτη κόσμο. Μέσα και έξω. Και όταν η σορός βγήκε από την εκκλησία τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν. Όλοι φώναζαν «Αθάνατη». 

Τραγικές φιγούρες η οικογένειά της. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, και τα τρία της παιδιά Αιμιλία, Γιώργος και  Κατερίνα αλλά και η πολυαγαπημένη της αδερφή. 

Στην Ελλάδα έχει κηρυχτεί σήμερα ημέρα πένθους προς τιμή της πολιτικού, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτήρια. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας , ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο 17χρονος γιος της, Γιώργος.

 

 

Από το πρωί είναι έντονη η συγκίνηση στη Μητρόπoλη Αθηνών όπου πλήθος πολιτών, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν την Φώφη Γεννηματά.

 

Δείτε τη στιγμή που η σορός μεταφέρεται από το παρεκκλήσι εντός της Μητρόπολης προκειμένου να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία:

 

Συντετριμμένος ο σύζυγός της αγκάλιασε το φέρετρο ξεσπώντας σε κλάματα

Φανερά συντετριμμένος για τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου Φώφη Γεννηματά είναι ο Ανδρέας Τσούνης ο οποίος δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό των παιδιών τους.

Ντυμένοι στα μαύρα τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά (Αιμιλία, Γιώργος και Κατερίνα) αλλά και ο σύζυγος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ την αποχαιρετούν πριν αναχωρήσει για την τελευταία της κατοικία.

Ξεσπώντας σε κλάματα ο Ανδρέας Τσούνης πλησίασε το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά και το αγκάλιασε μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του ενώ στη συνέχεια χτύπησε πάνω σε αυτό το χέρι του.

Κρατώντας λευκό τριαντάφυλλο έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μητρόπολη

Έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία πριν την ταφή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο πρωθυπουργός εισήλθε στη Μητρόπολη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια. Περνώντας δίπλα από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον σύζυγό της, και στη συνέχεια άφησε το λουλούδι στο φέρετρο λέγοντας το τελευταίο «αντίο» στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε φωτρογραφίες του Newsbeast από την έλευση του πρωθυπουργού και της συζύγου του:

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ το φέρετρο στη Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε η σορός της Φώφης Γεννηματά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό. Η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 στο παρεκκλήσι, στις 14:00 θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο.

Το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά είναι καλυμμένο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλάδας.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Έξω από το παρεκκλήσι απλός κόσμος περιμένει να μπει για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά. Κόσμος που δεν τη γνώριζε, αλλά τη θαύμαζε για το έργο και την πορεία της.

«Όφειλα να έρθω να της πω το αντίο» λέει μία γυναίκα, ενώ άλλη προσθέτει συγκινημένη: «Προσωπικά όχι, δεν την γνώριζα. Μακάρι να υπάρχει κι άλλη γυναίκα σαν τη Φώφη στη Bουλή, ταυτιστήκαμε μαζί της, δεν είναι τυχαίο που όλες οι πολιτικές παρατάξεις την αγκάλιασαν».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός, δημοσία δαπάνη και με τις σημαίες να κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στα δημόσια κτήρια, καθώς έχει κηρυχτεί ημέρα εθνικού πένθους.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Πλήθος κόσμου καταφθάνει στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντείο στη Φώφη Γεννηματά

Πλήθος κόσμου συρρέει στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Δίπλα στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρισκόταν από το πρωί η αδερφή της Μαίρη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14:00 οπότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ακολούθως η κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, μια συγκινητική στιγμή εξελίχθηκε το πρωί στη Μητρόπολη όταν η Μαίρη Γεννηματά, η αδερφή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ζήτησε να μείνει για μισή ώρα μόνη της με την αδερφή της. Ήθελε να την αποχαιρετήσει χωρίς την παρουσία άλλων, να της «μιλήσει» πριν την κηδεία, λέγοντας το τελευταίο «αντίο».

Όπως μετέδωσε το κανάλι και η Μαίρη Γεννηματά έχει χτυπηθεί από καρκίνο δύο φορές, ενώ η οικογένειά της μετράει απώλειες από την ασθένεια, καθώς τόσο ο πατέρας της Γιώργος όσο και η μητέρα της Κάκια έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook