Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισσάμου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 22 Οκτωβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά των συγχωνεύσεων-συμπτύξεων τμημάτων των σχολείων του Δήμου Κισσάμου.

Οι αιφνιδιαστικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν σε συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου όπως και σε οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας,  βρίσκουν το Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετο.

Είναι γνωστό πλέον, ότι τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιτάσσουν ολιγομελή τμήματα, ειδικότερα τη στιγμή που οι ειδικοί μιλούν για έξαρση του 4ου κύματος της πανδημίας. Επίσης εκτός της φθοράς που έχουν υποστεί οι μαθητές μας σε κάθε επίπεδο, μαθησιακό, κοινωνικό και ψυχολογικό, έρχεται να προστεθεί και επιπλέον άγχος με σχολικά τμήματα που έχουν υπεράριθμους μαθητές.
Η σύμπτυξη των τμημάτων στο μέσο της χρονιάς, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο εκπαιδευτικό έργο!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου καταδικάζει τις ενέργειες και τις προτάσεις αυτές και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόθεση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τμήματα και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες.
  • Να ζητήσει να γίνει άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Δήμου μας, με την πρόσληψη αναπληρωτών, αναλόγως των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν.
  • Το παρόν να αποσταλεί στην Υπουργό Παιδείας, στους Βουλευτές Ν. Χανίων, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή Νικόλαο , να κοινοποιηθεί στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Νομού και να αποσταλεί προς δημοσίευση στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook