Ο νόμος κατά της ομοτρανσφοβίας, γνωστός στην Ιταλία ως “Zan” ομώνυμος με τον βουλευτή που τον πρότεινε, δεν πέρασε στη Γερουσία.

Ο λόγος είναι η έγκριση του “κόφτη” που ζήτησαν η Lega (Salvini) και οι Αδελφοί της Ιταλίας (Meloni) αλλά και με την στήριξη του κόμματος Forza Italia (Berlusconi). 

Με 154 γερουσιαστές υπέρ και 131 κατά, συν δύο αποχές, πέρασε λοιπόν η διακοπή της εξέτασης των άρθρων και των τροπολογιών του νομοθετικού διατάγματος Zan, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά χειρόφρενο στη διαδικασία εξέτασης για ψήφιση νόμου. 

Η Πρόεδρος της Γερουσίας κα Casellati αποδέχτηκε τα δύο αιτήματα των δύο κομμάτων για μυστική ψηφοφορία “με βάση τους κανονισμούς” και έτσι αυτή τη στιγμή τα σενάρια του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι υπήρξαν “πυρά” από το κόμμα Italia Viva (Renzi) και από μια μικτή ομάδα γερουσιαστών.

Αναμενόμενες οι σφοδρές κριτικές του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος 5 Αστέρων δια στόματος των ηγετών τους.

Αποτέλεσμα των σημερινών εξελίξεων είναι το νομοσχέδιο να μην είναι πλέον προγραμματισμένο για εξέταση στους επόμενους έξι μήνες, πράγμα το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως, εκτός απροόπτου, η Γερουσία δεν θα έχει αρκετό χρόνο για την εξέταση του νόμου κατά της ομοτρανσφοβίας από την τωρινή Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook