Η βασίλισσα νοσηλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια – Ανησυχία για την υγεία της – Ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο του Cop26 για το κλίμα στη Γλασκώβη

Ανησυχία πυροδοτεί η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, μετά και τη νοσηλεία της την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια. Παράλληλα ανακοινώθηκε επίσημα ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη σύνοδο Cop26 για το κλίμα που θα διεξαχθεί στη Γλασκώβη.

Η είδηση της ασθένειας πυροδότησε όργιο φημών για το εάν η βασίλισσα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με τη Sun, η Ελισάβετ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο της άθλημα, την ιππασία, εδώ και δύο μήνες, καθώς υπέφερε από «ενοχλήσεις». Η διακοπή έγινε με εντολή των γιατρών, αλλά η ίδια φέρεται αποφασισμένη να καθίσει εκ νέου στη σέλα. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να ανέβει σε άλογο από τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Σκοτία.

Επικαλούμενη πηγή από το κάστρο του Μπαλμόραλ, που είναι και η κατοικία της βασιλικής οικογένειας για διακοπές στη Σκοτία, η Sun αναφέρει ότι η βασίλισσα ένιωσε «αρκετή ταλαιπωρία». «Λατρεύει την ιππασία και είναι μέρος της τελετουργίας της για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι νιώθει «πολύ απογοητευμένη που δεν πήγε για ιππασία από τις αρχές Σεπτεμβρίου».

Η αγάπη της βασίλισσας για τα άλογα είναι γνωστή, καθώς η ίδια παρακολουθεί αγώνες, τα φροντίζει και ιππεύει. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που την έχουν φωτογραφήσει σε τέτοιες δραστηριότητες.

Με βίντεο θα απευθύνει μήνυμα προς τη σύνοδο

Η 95χρονη μονάρχης επρόκειτο να ταξιδέψει στη Σκωτία για το Cop26 τη Δευτέρα. Αντ’ αυτού, θα απευθύνει μήνυμα μέσω βίντεο προς τους μετέχοντες. Η ίδια φέρεται ότι θέλει πολύ η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία.

Η γενικότερη όμως εικόνα προκαλεί εντύπωση. Πέραν της παραμονής της στο νοσοκομείο, τις προηγούμενες εβδομάδες, σε δημόσιες εμφανίσεις της, χρησιμοποίησε μπαστούνι.

Μετά την επιστροφή της στη δουλειά, την Τρίτη, μετείχε σε διαδικτυακές ακροάσεις από το κάστρο του Ουίνδσορ, που ήταν και η πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά από επτά ημέρες, αφού οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση. Την ίδια ημέρα συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, για τον προϋπολογισμό, ενώ την Τετάρτη πραγματοποίησε την εβδομαδιαία συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook