Ο άσος της Adelaide United, μίλησε δημόσια για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις σε ένα βίντεο που ανέβασε η ομάδα του στον λογαριασμό της στο Twitter – Το 1990 ο Τζάστιν Φασάνου έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που δήλωσε ανοιχτά γκέι

Σε ένα βίντεο με τίτλο «η αλήθεια του Τζος», ο Αυστραλός αριστερός μπακ, Τζος Κάβαλο, παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Μάλιστα, με αυτή του την εξομολόγηση, γράφει ιστορία καθώς καθίσταται ο πρώτος ποδοσφαιριστής  της αυστραλέζικης A-League που μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

«Επιτέλους νιώθω άνετα. Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι. Μέχρι σήμερα ζούσα μια διπλή ζωή. Έκρυβα αυτό που πραγματικά είμαι. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο να μπορώ να το πω, όμως είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ με την απόφαση που πήρα, να το δημοσιοποιήσω.

Εδώ και έξι χρόνια πολεμούσα τη σεξουαλικότητά μου, όμως πλέον αυτό σταματάει. Μεγαλώνοντας κρυβόμουν και φοβόμουν πως θα ήμουν ντροπιασμένος. Μεγάλωσα και ο δρόμος του ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ επαφή με το μονοπάτι των γκέι…» ανέφερε ο 21χρονος άσος.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα της Premier League, αποκάλυψε ανώνυμα πως είναι περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος.

«Βρισκόμαστε στο 2021 και θα πρέπει να μπορώ να είμαι ελεύθερος να πω σε όλους ποιος είμαι. Αλλά υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι στις κερκίδες οι οποίοι νομίζουν ότι ζουν ακόμα στο ’80. Θέλω να είμαι ανοιχτός με τους ανθρώπους γιατί είμαι αυτός που είμαι και είμαι περήφανος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα σταυρωθώ.

Όταν αγωνίζομαι, νομίζω ότι οι οπαδοί μπορούν να το μαντέψουν και με κρίνουν. Μπορείτε να το καταλάβετε από τα ρούχα που φοράω έξω από το γήπεδο; Με έχει επηρεάσει ψυχολογικά όλο αυτό και είναι τρομακτικό αυτό που ζω», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Sun».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος ήταν ο πρώην άσος της Νόριτς, Τζάστιν Φασάνου, το 1990,  ο οποίος οκτώ χρόνια αργότερα, έβαλε τέλος στη ζωή του ύστερα από μια καταγγελία ενός 17χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook