Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον ένα μήνα από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι:

«Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από τον σεισμό της 27 Σεπτέμβρη και ο απολογισμός είναι πολύ βαρύς για τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, τη νεολαία της περιοχής. Οι κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, δουλειές και εισόδημα δεν αποκαθίστανται με τις χωρίς αντίκρισμα κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και τις μεγάλες υποσχέσεις.

Όλο αυτό το διάστημα μόνο η λαϊκή αλληλεγγύη και η αυτενέργεια στηρίζουν τους πληγέντες στις σεισμόπληκτες περιοχές και όχι ο κρατικός μηχανισμός. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιστοιχούν ούτε στο μέγεθος των καταστροφών, αλλά ούτε και στα αιτήματα των σεισμόπληκτων. Δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε η ασφαλής στέγαση των σεισμόπληκτων ούτε η έκτακτη επιχορήγηση – οικονομική ενίσχυση (ειδικού σκοπού) στο ύψος του χαμένου εισοδήματος, ενώ η στεγαστική αρωγή δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Η αιτία γι αυτό δεν είναι άλλη από την πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου και της αστικής τάξης, τσακίζει το σύνολο της ζωής του λαού και αφήνει τον λαό να ζει στα ερείπια.

Απαιτείται οι σεισμόπληκτοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση,  για να εξασφαλιστεί εισόδημα στο ύψος των αναγκών για όλους τους πληγέντες,  για να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% για τις καταστροφές στη λαϊκή περιουσία, για αποκαταστάσεις των δημόσιων κτιρίων (σχολεία κτλ), μνημείων κτλ με γενναία κρατική χρηματοδότηση.»

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook