Με το λαμπρότερο τρόπο ολοκληρώθηκαν ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου τα Ά Δημήτρια στην Ενορία Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εφέτος με τον συντονισμό του οικείου Εφημερίου Παν/του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου.

Από νωρίς το πρωΐ τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική μας εορτή ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λαμπρότατη άφιξη Ιερών Λειψάνων πολλών  Αγίων της Εκκλησίας μας εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων τα οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής μετά της αδελφότητος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

Κατόπιν προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου τελέστηκε ο  Αρχιερατικός Εσπερινός και ο Αγιασμός ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία υπό του Πρωτ. Χαραλάμπους  Παπαδοπούλου με θέμα “στο σκοτάδι απαντάμε με φως”, τον οποίο καλωσόρισε ο π. Νικηφόρος παρουσιάζοντας και με σύντομα λόγια το βιογραφικό του και το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Την πνευματική ομιλία και την λήξη των Ά Δημητρίων έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Χαράλαμπο για την πνευματική του ομιλία, τον π. Νικηφόρο για την όμορφη πνευματική εβδομάδα γεμάτη από Ακολουθίες και εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Δημητρίου, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας.

     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook