Του Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

Στην Αθήνα βρίσκεται έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού η απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Νομίζω είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους Έλληνες, για την στάση της σε ένα σωρό θέματα που διαχειρίστηκε κατά την θητεία της.

1ον : Στην σκληρή και συμφεροντολογική στάση της κατά την χρεωκοπία της Ελλάδας και την προσφυγή της στο ΔΝΤ και τους λοιπούς θεσμούς στήριξης. Η Γερμανία δεν “στάθηκε” όπως η Γαλλία ας πούμε και απ ότι φαίνεται τελικά αποκόμισε αρκετά από την Ελληνική κρίση(…)

2ον: Διότι δεν έκανε το παραμικρό για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που η χώρα της οφείλει στην πατρίδα μας και στους Έλληνες.

3ον: Διότι η ίδια στάθηκε σταθερά στο πλευρό της Τουρκίας εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας, και προσωπικά του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν που ούτε σέβεται ούτε τηρεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και δεν υπηρετεί την ειρήνη στην γειτονιά του. Συχνά με απόλυτα μιλιταριστική τάση επιχειρεί εις βάρος των λαών, καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας του, όπως και οι ίδιοι οι Τούρκοι τον καταγγέλλουν.

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά αλλά νομίζω αυτά αρκούν, όπως ίσως δεν αρκεί ένα δικό της ΣΥΓΝΩΜΗ ακόμα κι αν το εκστομίσει που μεταξύ μας …δεν θα το κάνει για άλλη μια φορά.

Αυτό έγραφα πριν από λίγες μόνο μέρες.Και επιβεβαιώθηκα.

Σήμερα το μόνο που κατάφερε να εκστομίσει ήταν η φράση: “Απαίτησα πολλά από τους Έλληνες” αλλά αυτό είναι τουλάχιστον φτηνό και φτωχό μπροστά σε όλα τα παραπάνω.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook