Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με παιδιά και ενημερώθηκε για το ίδρυμα

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Δαμανάκη μαζί με φιλοξενούμενα παιδιά του Παραρτήματος, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ. Μαρία Δαμανάκη ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης που παρέχονται στα παιδιά, για το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης που ακολουθείται στον ξενώνα νέων ενηλίκων του Παραρτήματος αλλά και για την ιστορική πορεία της δομής που συμπληρώνει 100 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και παρουσίας στην κοινωνία των Χανίων στον τομέα της παιδικής φροντίδας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την τιμή της επίσκεψής της, την κοινωνική της ευαισθησία και για το φωτεινό παράδειγμα που δίνει δια της δημόσιας δράσης της στη νέα γενιά.

Κατά τον διάλογο που ακολούθησε με τα παιδιά του Παραρτήματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε την σημασία του θεσμού για το δημοκρατικό πολίτευμα και συνομίλησε εγκάρδια με τα παιδιά για τη σταδιοδρομία τους και τα μελλοντικά τους σχέδια, δίνοντας παράλληλα στα παιδιά αναμνηστικά ενθύμια και δώρα από την Προεδρία. 

Στην επίσκεψη της Προέδρου παρευρίσκονταν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων οι Αντιπρόεδροι Α’ και Β’ του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ. Γεώργιος Κουκλάκης και κ. Μιχαήλ Κονταξάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη, ο Υπεύθυνος του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων κ. Ζαχαρίας Χονδρογιάννης, η Υπεύθυνη Αναδοχής – Υιοθεσίας του Κ.Κ.Π.Π.Κ. κ. Ελένη Τσικνάκη και το προσωπικό της δομής.

Κατά την επίσκεψη προσφέρθηκαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λουλούδια και δώρα από τα παιδιά και τη Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Κ.  

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook