Για «ανεπίλυτες εκκρεμότητες» στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης στην επιστολή που έστειλε χθες στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και κοινοποίησε στους αρμόδιους φορείς της Υγείας στην Κρήτη. 

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στις ελλείψεις του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε βασικές κλινικές, που συνεχίζουν να υφίστανται, τονίζοντας πως αποτελούν κρίσιμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την παροχή υγείας στους κατοίκους.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Με πολλή χαρά διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα (ΑΝΑΤΟΛΗ Σάββατο –Κυριακή 19-20 Νοεμβρίου 2011) ότι διατίθεται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο καρδιολόγος, για την κάλυψη των σχετικών αναγκών του Νοσοκομείου Σητείας και ότι επίκειται η πρόσληψη επικουρικού γιατρού της ίδιας ειδικότητας.

Η εξέλιξη αυτή ειλικρινώς μας χαροποιεί, διότι, πέραν των άλλων, θα πάψει να αποστερεί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας από τις υπηρεσίες Καρδιολόγου, ο οποίος μέχρι σήμερα μετέβαινε στο Νοσοκομείο Σητείας, αν και δεν υπήρχε ευχέρεια. 

Συγχρόνως, όμως, μας δημιουργεί και την πεποίθηση ότι ανάλογο αίτημα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, της κοινωνίας της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά στη διάθεση Παθολόγου, θα τύχει κι αυτό θετικής αντιμετώπισης. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αν και η έλλειψη Παθολόγου συνεπάγεται το κλείσιμο της τόσο σημαντικής κλινικής επί πολλές ημέρες κάθε μήνα, στο νοσοκομείο της πόλης μας, δεν έχει εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Δικαιούμαστε, λοιπόν, να πιστεύουμε ότι μετά τη Σητεία και η Ιεράπετρα θα νιώσει τη χαρά και την ασφάλεια από την ικανοποίηση του σχετικού, ανικανοποίητου μέχρι σήμερα, αν και κρίσιμου αιτήματός της.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook