Αναμφίβολα αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τους Λαρισαίους, αλλά και για τους κατοίκους στα αστικά κέντρα της χώρας, να έχουν βουνά με σκουπίδια αντίστοιχα με αυτά του Οκτωβρίου έξω από τις πόρτες τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα με σκουπίδια;… Ο γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Κουκούλης με δηλώσεις του στον «Κ» ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταση των κινητοποιήσεων, καθώς φαίνεται ότι και πάλι οι σχέσεις του κλάδου με την κυβέρνηση βρίσκονται σε φάση όξυνσης.

Μάλιστα, οι διοικήσεις των Συλλόγων Υπαλλήλων Δήμων απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν συσκέψεις την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ από εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει κινητοποίηση (στάση εργασίας ή απεργία), η οποία θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Βασικά αιτήματα των δημοτικών υπαλλήλων έχουν να κάνουν με την εργασιακή εφεδρεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κανονική καταβολή των μισθών το επόμενο διάστημα.

Το τελευταίο, όπως είναι απολύτως κατανοητό, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο kosmoslarissa.gr, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα έντονων αντιδράσεων απ’ την πλευρά των υπαλλήλων. Πάντως, τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη – για την ώρα – διευκρινίζουν ότι δεν παρατηρείται πρόβλημα καταβολής μισθών σε Δήμους του νομού Λάρισας.

Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook