Απίστευτο περιστατικό ιατρικής αμέλειας σημειώθηκε στη Λεμεσό

Γάζα στον κόλπο ασθενούς ξέχασε ένας γυναικολόγος στην Κύπρο, υποβάλλοντάς την έκτοτε σε έναν Γολγοθά, καθώς η γυναίκα υποβλήθηκε σε 5 χειρουργικές επεμβάσεις. Όπως αποκαλύφθηκε, ο γιατρός παρέλειψε κατά την διενέργεια υστερεκτομής για αφαίρεση μήτρας, πριν ολοκληρώσει την χειρουργική επέμβαση, να βεβαιωθεί ότι παρέμεινε χειρουργική γάζα, από αυτές που χρησιμοποίησε εντός του κόλπου ή της περιτοναϊκής κοιλότητας της ασθενούς.

Μάλιστα, το Δικαστήριο της Λεμεσού απεφάνθη, όπως αναφέρει το sigmalive.com, ότι δεν έγινε μέτρηση των γαζών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την χειρουργική επέμβαση, επειδή ο γιατρός κλώτσησε τον κουβά στο οποίο έριχνε τις χρησιμοποιημένες γάζες, λέγοντας στις Νοσοκόμες «εγώ στα χειρουργεία μου δεν μετρώ γάζες».

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα η ασθενής να επισκεφθεί άλλο γιατρό ο οποίος απεφάνθη ότι παρουσίαζε σηπτική εικόνα και αφού εισήχθη επειγόντως σε κλινική, χειρουργήθηκε και αφαιρέθηκε η γάζα. Συνολικά η ασθενής υποβλήθηκε σε 5  χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για 21 ημέρες.

Αξιολογώντας την μαρτυρία του Εναγόμενου γιατρού, το Δικαστήριο απεφάνθη ότι υπήρξε αμελής και απέτυχε να αξιολογήσει ορθά την κατάσταση της ασθενούς η όποια, μετά την εγχείρηση έπασχε από οξεία κοιλία-περιτονίτιδα και σηψαιμία και αντίθετα την αξιολόγησε λανθασμένα ως «ήπια μετεγχειριτική λοίμωξη».

Το Δικαστήριο Λεμεσού, καταδίκασε τον Γυναικολόγο σε συνολικές αποζημιώσεις €232.225.00, πλέον Νόμιμους τόκους από 31/10/2012, πλέον Δικηγορικά έξοδα της Ενάγουσας, για σωματικές βλάβες και ζημίες που επέφερε στην Ενάγουσα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook