Την ώρα που οι συνάδελφοί τους κυνηγούν κακοποιούς, εκείνοι ασχολούνται με χρηματοοικονομικές μελέτες, σερφάρουν στον Τειρεσία και ψάχνουν ύποπτα εμβάσματα και περίεργους τραπεζικούς λογαριασμούς. Είναι «ασφαλίτες» αλλά μοιάζουν με στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με σπουδές και βιογραφικό που θα μπορούσαν να τους κάνουν περιζήτητους στην ελεύθερη αγορά.

Πρόκειται για τα «golden boys» της ΕΛ.ΑΣ, οι 200 αστυνομικοί που στελεχώνουν τη νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία. Μιας υπηρεσίας που τους τελευταίους μήνες έχει «εισβάλλει» για τα καλά στη ζωή μας και ασχολείται ουσιαστικά με αυτό που αποτελεί μάστιγα της σημερινής κοινωνίας, τη φοροδιαφυγή.

Τελευταίες επιχειρήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν η σύλληψη τεσσάρων γνωστών επιχειρηματιών για φοροδιαφυγή. Του κομμωτή των επωνύμων – ιδιοκτήτη της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas, Νικόλαου Παπακωνσταντίνου – Τζιβανάκη γιατί δεν απέδιδε στο κράτος ΦΠΑ συνολικού ύψους 232.267 ευρώ, του διευθύνοντος συμβούλου της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης η σύλληψη και του Γεώργιου Α. Πετζετάκι της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και Ελαστικών για χρέη 2 εκατομμυρίων ευρώ και τέλος του ιδιοκτήτη των κέντρων αισθητικής Bodyline – Silhouette Λέοντα Σ. Λεβή γιατί χρωστούσε στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 625.663,47 ευρώ.

Η πρώτη δουλειά που έβγαλαν οι «οικονομολόγοι» της ΕΛ.ΑΣ, ήταν στις 30 Ιουλίου και αφορούσε σε άσκηση διώξεων σε βάρος δύο γνωστών ιατρών της Αθήνας γιατί δεν έκοβαν αποδείξεις.

Όπως υποστηρίζουν οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ειδική αυτοτελής Κεντρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που τελέστηκαν σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και την Εθνικής Οικονομίας ή έχουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, καθώς και οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράττονται με τη χρήση του διαδικτύου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook