Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στις 23:59 έληξε η θητεία των αντιδημάρχων Χανίων. Ανακοινώθηκε η …παραμονή των τριών πρώτων.

Τελευταία ενημέρωση: 09:19

Συνπεώς από σήμερα απαιτείται μια νέα απόφαση δημάρχου για να δούμε ποιοι θα είναι οι νέοι (;) αντιδήμαρχοι Χανίων και αν θα προκύψουν αλλαγές.

Όπως φαίνεται, αλλαγές σε ποσότητα δεν θα υπάρξουν αφού oι Αλόγλου, Χαζηράκης, Γιαννακάκης, Μιχαηλάκης, Τσουπάκης, Νικηφοράκης, Ζερβουδάκη και ο ανεξαρτητοποιημένος πλέον, Βαρδάκης αναμένεται να παραμείνουν στα πόστα τους.  Ο τελευταίος μάλιστα είχε θέσει στη διάθεση του δημάρχου (λίγο πριν ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη Βάμβουκα) την παραίτησή του, η οποία δύσκολα (έως πολύ δύσκολα) θα γίνει… αποδεκτή.

Μένει η θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών. Ο Γιώργος Ξανθουδάκης, μετά από 5,5 ολόκληρα χρόνια, δεν θα συνεχίσει εκεί, καθώς, αν και υπάρχει η επιθυμία του δημάρχου, δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης στην οποία ανήκει, εκείνης του Τάσου Βάμβουκα. Συνεπώς, το πιο “νευραλγικό” πόστο, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, μένει, προς το παρόν, “ορφανό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναμένεται να αναλάβει το συγκεκριμένο, μολονότι έχει ήδη δρομολογήσει (στο πλάνο του) ποιος θα είναι ο επόμενος. Αυτός είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, Μιχάλης Καλογριδάκης ο οποίος όμως, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμα την εμπειρία και ίσως την “ψυχολογία” για να αναλάβει (από τώρα) την, αναμφίβολα, πιο δύσκολη θέση αντιδημάρχου. Ίσως να έχει έναν δευτερεύοντα ρόλο (αρχικά) και αργότερα να γίνει η μετάβαση της συγκεκριμένης θέσης, σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, εντός της ημέρας αναμένεται (προφανώς) η απόφαση δημάρχου για τη νέα θητεία των αντιδημάρχων. Διότι τη δεδομένη στιγμή, από τις 2 Νοεμβρίου, εφόσον δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχουν, επί της ουσίας, αντιδήμαρχοι.

Και κάτι ακόμα, που ακούστηκε, αλλά ίσως δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό στο προηγούμενο ΔΣ…

Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ και μη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος (μέλος της παράταξης Βάμβουκα) Μανούσος Φοβάκης έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου, η οποία και θα γίνει (αν δεν έχει ήδη γίνει) αποδεκτή) από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Μένει πλέον να δούμε, αν το δεύτερο σκέλος της θητείας της δημοτικής αρχής (που ξεκινά με τη νέα θητεία των αντιδημάρχων) θα έχει περισσότερο πολιτικό ενδιαφέρον, σε σχέση με το πρώτο…

Λίγο πριν τις 9 το πρωί αναρτήθηκε στο site του Δήμου Χανίων η πρώτη απόφαση που αφορά την παραμονή  στο πόστο τους των Τάσου Αλόγλου, Μιχάλη Τσουπάκη και Ελένης Ζερβουδάκη.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση αναφέρει:

Στον Αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου Χανίων “Για τα Χανιά” Aλόγλου Αναστάσιο, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες: Την οργάνωση, διοίκηση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, β. Την οργάνωση, διοίκηση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής , γ. Την υπογραφή όλων των εγγράφων και συμβάσεων που εκδίδονται στο πλαίσιο των παραπάνω καθ’ ύλην ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων καθώς και των λοιπών οικονομικών συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος Χανίων, πλην όσων εκδίδονται στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων οι οποίες δεν του έχουν ανατεθεί από τον Δήμαρχο Χανίων , δ. Την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, ε. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου.
• Στην Αντιδήμαρχο και δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου Χανίων “Για τα Χανιά” Ζερβουδάκη Ελένη, στην οποία παρέχεται αντιμισθία, τις παρακάτω καθ΄ ύλην αρμοδιότητες: α. Την οργάνωση, διοίκηση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας. β. Το συντονισμό και παρακολούθηση όλων των δράσεων εθελοντισμού που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων και τα Νομικά Πρόσωπα αυτού.γ. Την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δ.Σ. του Κ.Η.Φ.Α.Π. «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ». δ. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας.
ε. Την υπογραφή όλων των εγγράφων πλην των οικονομικών συμβάσεων που εκδίδονται στο πλαίσιο των παραπάνω καθ’ ύλην ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων.
• Στον Αντιδήμαρχο και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου Χανίων “Για τα Χανιά” Τσουπάκη Μιχαήλ, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες: α. Την οργάνωση, διοίκηση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών και των Τμημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας. β. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. γ. Την υπογραφή όλων των εγγράφων πλην οικονομικών συμβάσεων που εκδίδονται στο πλαίσιο των παραπάνω καθ’ ύλην ανατιθέμενων αρμοδιοτήτων.
Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook