Σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην Ολλανδία - Οι μάσκες γίνονται και πάλι υποχρεωτικές

Στην πολιτική της εφαρμογής ειδικών μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού επιστρέφει η Ολλανδία, ύστερα από σοβαρή αύξηση των λοιμώξεων και ενώ το τέταρτο κύμα «σαρώνει» τη Γηραιά Ήπειρο.

O πρωθυπουργός της ολλανδικής κυβέρνησης, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Τα υγειονομικά πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό θα είναι υποχρεωτικά για τους αθλητικούς χώρους και τους λεγόμενους χώρους «υψηλής ροής», όπως τα λούνα παρκ και τα μουσεία, από την Παρασκευή. Οι μάσκες θα γίνουν επίσης υποχρεωτικές για δημόσιους χώρους και τα επαγγέλματα που απαιτούν φυσική επαφή και η κυβέρνηση θα παροτρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον με μερική απασχόληση.

Η άνοδος στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή αύξηση των ασθενών στα νοσοκομεία και τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Από τις 25 Σεπτεμβρίου παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Ολλανδία, ενώ μέσα σε μια βδομάδα οι μολύνσεις παρουσιάσαν αύξηση της τάξεως του 40%, με πάνω από 300 λοιμώξεις ανά 100.000.

To τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού επελαύνει στην Ευρώπη, καθώς ελάχιστες είναι οι χώρες που δεν καταγράφουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Ευρύ πεδίο συζητήσεων ανοίγει το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων σε χώρες της Ευρώπης, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Τσεχία. Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών και τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε πολλές χώρες, κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να καταρτίζουν ένα plan b, σε περίπτωση έξαρσης του ιού.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που συνοδεύτηκε από υψηλή διασπορά του ιού, οδήγησε τη Λετονία σε έκτακτα μέτρα, συγκεκριμένα σε lockdown ενός μήνα.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook