Συνέβη στην πόλη Ουψάλα όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία προς τιμήν του συγκροτήματος ABBA

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ακόμη ένας ένας τραυματίστηκε σε συναυλιακό χώρο στην πόλη Ουψάλα της Σουηδίας. Ένας άνθρωπος έπεσε από τον 7ο όροφο, πέφτοντας πάνω σε δύο θεατές, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη (2/11).

Χίλιοι θεατές είχαν συγκεντρωθεί στον συναυλιακό χώρο Uppsala Konsert & Kongress, ένα σύγχρονο πολυώροφο κτίριο, όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συναυλία προς τιμήν του εμβληματικού σουηδικού ποπ συγκροτήματος ABBA.

«Λάβαμε μια κλήση ότι ένα άτομο που είτε πήδηξε είτε έπεσε από μεγάλο ύψος μέσα στην αίθουσα συναυλιών στο κέντρο της Ουψάλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουψάλα, Μάγκνους Γιάνσον Κλάριν.

Το φουαγιέ του συναυλιακού χώρου είχε ανοιχτό χώρο όπου ο άνθρωπος αυτός έπεσε από τον 7ο όροφο, πέφτοντας πάνω σε δύο άλλους ανθρώπους. Το άτομο που έπεσε και το ένα από τα δύο άλλα που χτυπήθηκαν σκοτώθηκαν, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε.

Η ζωή του τελευταίου δεν κινδύνευσε, πρόσθεσε ο Κλάριν, ο οποίος δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων καθώς οι συγγενείς τους δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί. Η αστυνομία έκλεισε την αίθουσα για να μην «χάσει κανέναν αυτόπτη μάρτυρα», αλλά οι εγκαταστάσεις είχαν ήδη ερημώσει. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα», είπε ο Κλάριν.

Το τραγικό συμβάν συνέβη λίγο πριν από τις 19:00 τοπική ώρα καθώς έφταναν οι θεατές. Η συναυλία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 19:30 αλλά ακυρώθηκε μετά το περιστατικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook