Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 155ης επετείου του Ολοκατώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, που θα πραγματοποιηθούν στην Ι.Μ Αρκαδίου, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Ελευθέριος Αυγενάκης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από το πρωί της 3ης Νοεμβρίου έως και την δύση του ηλίου της 8ης Νοεμβρίου 2021.

Σημαιοστολισμός & φωταγώγηση Λιμένων και Ελλιμενισμένων πλοίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη από Τμήμα Απόδοσης Τιμών του 547 ΑΜΤΠ.

Δήμος Μυλοποτάμου / Τοπική Κοινότητα Λιβαδίων

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων Λιβαδίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

10:45 Παρέλαση προς το μνημείο του Ήρωα Καπετάν Ιωάννη Σωπασή ή ¨Κούβο¨ των μαθητών του Γυμνασίου Κράνας και του Δημοτικού Σχολείου και Nηπιαγωγείου  Λιβαδίων.

11:00 Ομιλία από τον κ. Μαμαλάκη Κωνσταντίνο, ιστορικό ερευνητή.Κατάθεση στεφάνων – Τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων στην εθελοθυσία του Αρκαδίου από τον Γιώργη Βάμβουκα – Φλασκή – Τήρηση ενός λεπτού σιγής -Ανάκρουση εθνικού ύμνου

Δήμος Ρεθύμνης

09:00 Ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τη μαθητική νεολαία   με τη φροντίδα της Υπεύθυνης της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης κας Μαρίας Παλάση και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, στο Ηρώο του Καπετάν Παχλά στα Περιβόλια (Πλατεία  Αγίων Αναργύρων).

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τη μαθητική νεολαία και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνίδων οδηγών, με τη φροντίδα της Υπεύθυνης της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κας Μαρίας Παλάση και με τη συμμετοχή  της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, στον Ανδριάντα του Κωστή Γιαμπουδάκη. (Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων).

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δήμος Μυλοποτάμου / Τοπική Κοινότητα Μαργαριτών

10:15 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ηρωικου Ηγουμένου Αρκαδίου, Γαβριήλ Μαρινάκη, στις Μαργαρίτες με τη συμμετοχη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.            

Δήμος Ρεθύμνης /Τοπική Κοινότητα Αμνάτου

11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στην προτομή της ηρωίδας Χαρίκλειας Δασκαλάκη στην Αμνάτο με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Δήμος Ρεθύμνης / Τοπική Κοινότητα Άδελε

12:30  Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κωστή Γιαμπουδάκη στο Άδελε με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

13:00 Παρέλαση τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπείας μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

19:00 Ωδείο Ρεθύμνου

 Παρουσίαση βιβλίου- έκδοσης της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης «Αθλητισμός και τόποι μνήμης. Οι Αρκάδιοι Αγώνες στο Ρέθυμνο (1936 -2020)» των Γιάννη Ζαϊμάκη και Ανδρέα Βάββου.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης &  Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ιερά Μονή Αρκαδίου

09:30 Αρχιερατικό τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο στην πυριτιδαποθήκη της Ιεράς Μονής

Αρκαδίου. Αφή της φλόγας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

11:10 Εκκίνηση Αρκάδιου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών.

Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου

10:10 Αγώνας Δρόμου 1.000 μέτρων ΑΜΕΑ

10:15 Αγώνας Δρόμου 1.000μ αγοριών, μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

10:20 Αγώνας Δρόμου 1.000μ κοριτσιών, μαθητριών Δημοτικών Σχολείων.

10:25 Αγώνας Δρόμου 2.000μ μαθητών-τριών Γυμνασίων.

10:30 Εκκίνηση δρόμου 6.000 μέτρων.

12:00 Τελετή Έναρξης των «81ων Αρκάδιων Αγώνων 2021»

12:10 Άφιξη Ιερής φλόγας από την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

12:15 Μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης.

12:30 Απονομές.

12:30 Κρητικό Βόλι ανδρών και βετεράνων.

12:45 Τερματισμός αθλητών Αρκάδιου δρόμου

13:00 Κρητικό βόλι μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

13:30 Απονομές.

14:30 Λήξη των 81ων Αρκάδιων Αγώνων

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δήμος Ρεθύμνης

08:30 Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου.

10:00 Παρέλαση Πολιτικών, Στρατιωτικών Τμημάτων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης. Πέρας της Παρέλασης

11:10 Αναχώρηση Επισήμων για την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Ιερά Μονή Αρκαδίου

11:25 Άφιξη Αρχών & Επισήμων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου – Απόδοση Τιμών από το Τμήμα Απόδοσης τιμών 547 Α/Μ ΤΠ και της ΣΜΣ   της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

11:30 Εγκαίνια της αίθουσας τιμής και μνήμης του αοιδίμου Επισκόπου Ρεθύμνης κυρού Τιμόθεου Βενέρη, του μετέπειτα Μητροπολίτου Κρήτης, συγγραφέως του βιβλίου «Το Αρκάδι δια των αιώνων» και ιδρυτού του πρώτου μουσείου της Μονής.

12:00 Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

12:15 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Επετείου του Ολοκαυτώματος από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης,  κ. Ευάγγελο Μουνδριανάκη.

12:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

12:40 Κατάθεση Στεφάνων από τους Εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των  Ενόπλων Δυνάμεων.

  •  Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
  • Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

13:00 Κέρασμα εκ μέρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ηγουμενείο και στον περίβολο της Ιεράς Μονής.

17:30 Επίσημη Υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη από Άγημα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ ΤΠ.       

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook