Στο πλευρό των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν μέσω της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων, τάσσεται ο Δήμος Γόρτυνας, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης. Μάλιστα την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση ενώ ο Δήμος θα αναλάβει και την νομική κάλυψη όσων καταναλωτών αποφασίσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος και να προσφύγουν κατά της απόφασης.

«Στις δύσκολες οικονομικά ώρες που ζούμε, όπου το Κράτος έχει κυριολεκτικά απομυζήσει οικονομικά τους πολίτες με τη σειρά μέτρων που έχει επιβάλει και την συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, η διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, αποτελεί αντισυμβατική ενέργεια και ιδιαίτερα επαχθή κύρωση.

Αυτό διότι στερεί από τους πολίτες το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα ζωτικό κοινωνικό αγαθό, απολύτως απαραίτητο για αξιοπρεπή διαβίωση, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Είναι παράλογο και αντιδημοκρατικό να απειλούνται τα νοικοκυριά με διακοπή της ηλεκτροδότησης, επειδή αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καταβάλουν το περιβόητο χαράτσι.

Κατανοούμε τις δυσχέρειες του κρατικού μηχανισμού, ωστόσο η εξαθλίωση του κοινωνικού ιστού και η απειλή πως όσοι δεν πειθαρχήσουν στην πληρωμή του τέλους ακινήτων, θα στερηθούν το κοινωνικό αγαθό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Σαν Δήμος Γόρτυνας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε κανείς, μα κανείς δημότης να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Την Τρίτη που θα συνεδριάσει το ΔΣ, ως δημοτική αρχή θα εισηγηθούμε να καλύψει νομικά ο Δήμος όλους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να μην καταβάλουν το ειδικό τέλος, κινδυνεύοντας να μείνουν καταμεσής του χειμώνα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αποστείλουμε την απόφαση αυτή στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να ενημερωθούν για τις προθέσεις του Δήμου Γόρτυνας.

Συντασσόμαστε με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας που έχουν δημιουργήσει κίνημα κατά της διακοπής της ηλεκτροδότησης και καλούμε με τη σειρά μας τη Δ.Ε.Η. να μην προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος» επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο . Σχοιναράκης, υποστηρίζοντας προσέτι ότι η επιβολή του τέλους υλοποιείται με απίστευτη προχειρότητα, επί δικαίων και αδίκων και δεν λαμβάνει υπ\’ όψιν κανένα εισοδηματικό και κοινωνικό κριτήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook