Με απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο και πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η απεργία των οικοδόμων στο Ηράκλειο.  

Η ανακοίνωση του Συνδκάτου Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου

Στην πόλη του Ηρακλείου δεν δούλεψε κανένα εργοτάξιο. Η μάχη της απεργίας είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με περιφρούρηση σε μεγάλα εργοτάξια της πόλης και στο έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. 

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης που τόνισε την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατώτατο μεροκάματο εργάτη 50 ευρώ, βοηθού 53 ευρώ, τεχνίτη 56 ευρώ, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Να σταματήσει το κλέψιμο της ασφάλισης, με την υπογραφή των υπεύθυνων δηλώσεων. Οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων και άλλα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει τον αγώνα, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook