Η Πενγκ Σουάι κατηγορεί τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική επίθεση – Οι αρχές διέγραψαν την ανάρτησή της στα social media για να προστατεύσουν το κύρος του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος

Σε μία προσπάθεια να «φιμώσουν» την διάσημη Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι με αφορμή τις κατηγορίες της σε βάρος πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης για σεξουαλική επίθεση, οι Αρχές του Πεκίνου προσπάθησαν να σταματήσουν τη διάδοση καταγγελιών #ΜeToo, λογοκρίνοντας ακόμη και τη λέξη «τένις».

Με τις καταγγελίες να φθάνουν στο κατώφλι του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, η κυβέρνηση της Κίνας διέγραψε την ανάρτηση της 35χρονης τενίστριας σ΄ έναν από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμαυρώνουν την εικόνα του 75χρονου Ζανγκ Γκαολί.

Η Πενγκ Σουάι υποστήριζε στην ανάρτησή της, προτού διαγραφεί, ότι με τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας είχαν «παράνομη σχέση» για αρκετά χρόνια, την οποία προσπάθησε να κρατήσει μυστική.

Ο Ζανγκ, όπως ανέφερε, είχε σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της όταν αναρριχήθηκε στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος κι ότι κάποια στιγμή εξέφρασε την ανησυχία του ότι εκείνη μπορεί να μαγνητοσκοπούσε τις συναντήσεις τους.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο Ζανγκ την κάλεσε να παίξουν τένις μαζί με τον ίδιο και τη γυναίκα του και στη συνέχεια της επιτέθηκε σεξουαλικά στο σπίτι του.

«Δεν συναίνεσα ποτέ εκείνο το απόγευμα, έκλαιγα όλη την ώρα», έγραψε η Πενγκ.

Η ανάρτηση της τενίστριας στον κινεζικό ιστότοπο Weibo, παρόμοιο με το Twitter, δεν ήταν χθες ορατή την Τετάρτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είχε διαγραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2013 έως το 2018, ο Ζανγκ Γκαολό ήταν ένα από τα μόλις επτά μέλη της επίλεκτης Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, με επικεφαλής τον ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Στην ανάρτησή της, η τενίστρια παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τις κατηγορίες σε βάρος του Ζανγκ, τονίζοντας ωστόσο, ότι ήταν αποφασισμένη να τις εκφράσει.

Στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, οι αρχές έχουν κατηγορήσει κυβερνητικούς αξιωματούχους για σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν, συχνά σε συνδυασμό με έρευνες για διαφθορά. Ωστόσο, τέτοιου είδους κατηγορίες δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ, τουλάχιστον δημοσίως, εναντίον κάποιου σε τόσο υψηλή πολιτική θέση, όπως αυτή του Ζανγκ.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook