Τι αναφέρουν οι οικοδόμοι Χανίων.

Με μία δυναμική συγκέντρωση και παρέμβαση στα γραφεία του ΕΦΚΑ Χανίων πραγματοποιήθηκε η απεργία των οικοδόμων στα Χανιά.

Η μάχη της απεργίας είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με περιφρούρηση σε εργοτάξια της πόλης.

Στην παρέμβαση μας στον ΕΦΚΑ αναδείξαμε το αίσχος που υπάρχει σήμερα, άλλα μεροκάματα να κάνουμε και για πολύ λιγότερα να ασφαλιζόμαστε. Διαφορετικό μεροκάματο να παίρνουμε στο χέρι και στο ΙΚΑ να κολλιέται το κατώτερο μετά από εκβιασμούς για απολύσεις και ότι δεν θα ξανά έχουμε μεροκάματο αν διεκδικήσουμε την πραγματική μας ασφάλιση. Για την πρακτική με τις υπεύθυνες δηλώσεις στα ΚΕΠ, που ο ΕΦΚΑ όχι μόνο τις δέχεται ανεξέλεγκτα, αλλά από πάνω συμβουλεύει τους εργοδότες να ακολουθούν αυτόν το δρόμο για να κολλιούνται τα ένσημά μας με 30 ευρώ.

Οι οικοδόμοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατώτατο μεροκάματο εργάτη 50 ευρώ, βοηθού 53 ευρώ, τεχνίτη 56 ευρώ, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Να σταματήσει το κλέψιμο της ασφάλισης, με την υπογραφή των υπεύθυνων δηλώσεων. Οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων και άλλα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει τον αγώνα, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook